Επίθεση στο Α.Τ. Αιγάλεω και προκήρυξη (Αθήνα, 16/5/2008)



Περισσότερα:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=867079
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=867132

Από αναφορές στα μμε:
"Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περίπου 15 άτομα που έφθασαν στο σημείο με δίκυκλα αφού άφησαν τα μεταφορικά τους μέσα σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα, πλησίασαν μέσα από ένα παρκάκι και πέταξαν αρχικά βόμβα μολότοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό. Ωστόσο οι δράστες δεν πτοήθηκαν και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια εναντίον των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από το τμήμα. Από τις φωτιές καταστράφηκαν πέντε περιπολικά και έπαθαν ζημιές άλλα δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας με συμβατικούς αριθμούς κυκλοφορίας..." Σύμφωνα με τα μμε άγνωστος με τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της οργάνωσης "Φλόγα". Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.



Ωστόσο, η παρακάτω ανάληψη ευθύνης από τις Συμμορίες Συνείδησης έφτασε με e-mail στο directactiongr@yahoo.gr μαζί με άλλα mail εφημερίδων και σταθμών:

Τα ξημερώματα στις 16 Μαίου χωρίς κάποια συγκυρία και αφορμή επιτεθήκαμε στο Α.Τ. Αιγάλεω. Έχουμε όμως συγκεκριμένη αιτία που το κάναμε και θα το ξανακάνουμε. Η αιτία είναι ή ίδια η ύπαρξη της αστυνομίας. Εμείς δεν περιμένουμε πότε θα αποκαλυφθούν αστυνομικές αυθαιρεσίες ή πότε οι μπάτσοι θα υπερβούν τα καθήκοντά τους με “τυχαίες” εκπυρσοκροτήσεις, ξυλοδαρμούς στα τμήματα, εμπόριο ναρκωτικών, βιασμούς εκδιδόμενων γυναικών στα κρατητήρια κ.α. Υπερβαίνουμε εμείς την σιωπή και την απάθεια αυτής της κοινωνίας και περνάμε πρώτοι στην επίθεση. Γιατί ο ρόλος της αστυνομίας είναι συγκεκριμένος.
Είναι ο ένοπλος εσωτερικός στρατός του δημοκρατικού δεσποτισμού που διαφυλάσσει την τάξη και την ασφάλεια του καθεστώτος. Υπερασπιστής των συμφερόντων των αφεντικών, επιστάτης της νομολατρείας, φρουρός της πειθαρχικής ροής χρήματος και εμπορευμάτων.
Για αυτό η αστυνομία είναι πάντα ένας ωραίος στόχος. Ας γνωρίζουν λοιπόν όλοι οι μπάτσοι, από τους “ζόρικους” ματάδες και τους σερίφηδες ζητάδες μέχρι τον τελευταίο αστυνομικό πληρώματος περιπολικού ότι για τον καθένα από αυτούς πάντα θα αντιστοιχεί μια καλοζυγισμένη πέτρα στο κεφάλι. Δεν κάνουμε διακρίσεις, από τη στιγμή που αυτοί από μόνοι τους επέλεξαν να διακριθούν φορώντας τη στολή. Οι καλοστημένες ενέδρες και οι επιθέσεις εναντίον τους είναι το τίμημα της επιλογής τους.
Δεν θα γράψουμε τα αυτονόητα. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι οι μπάτσοι διαφυλάττουν αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι ή βλάκας ή συνάδελφός τους.
Ζούμε σε μια ένστολη πραγματικότητα που οπλοφορεί και ελέγχει τη σύγχρονη αποστειρωμένη καθημερινότητα η οποία και εξαντλείται σε μια διαρκή εναλλαγή τήρησης εντολών και διαταγών με ηχητική υπόκρουση τη σιωπή και την αδράνεια.
Επιθυμώντας να διαταράξουμε αυτήν την πένθιμη κανονικότητα, αποφασίσαμε να οργανώσουμε την επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα που ως σύμβολο αποτελεί την εγγύηση αυτής της συνθήκης.
Επιλέξαμε να χτυπήσουμε το πολυδύναμο Α.Τ. Αιγάλεω και για δυο παραπάνω λόγους: Πρώτον, θέλαμε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη υλική καταστροφή. Γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. διέθετε αρκετά οχήματα να πυρπολήσουμε και αυτό ήταν μια πρόκληση και και ένα καλό κίνητρο για την πράξη μας. Δεύτερον, στην περιοχή του Αιγάλεω πριν από κάποιους μήνες και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, εμφανίστηκε μια επιτροπή κατοίκων που διοργάνωσε και πορεία με κεντρικό της αίτημα την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή. Η επίθεση στο Α.Τ. Αιγάλεω είναι η συμβολή μας στο διάλογο που θέλουμε να ανοίξουμε με αυτό το παρακλάδι του κοινωνικού χαφιεδισμού.
Τέλος, όσον αφορά το χρόνο της ενέργειας, θέλαμε να είναι κοντά σε μια άλλη σημαδιακή ημερομηνία, ώστε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε τον αντάρτη πόλης Χ. Τσουτσουβή που στις 15 Μαίου 1985, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στο Γκύζη, αφού πρώτα κατάφερε να εκτελέσει τρεις από αυτούς. Το χτύπημα αυτό το αφιερώνουμε σε όλους εκείνους τους συντρόφους που σε πείσμα των καιρών, της σιωπής και της αδράνειας, επιμένουν να πυρπολούν τις ήσυχες νύχτες της μητρόπολης με τις φωτιές τους.
Συμμορίες Συνείδησης.

Υ.Γ. Η αποχώρησή μας από το Α.Τ. έγινε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, στον χρόνο που είχαμε επιλέξει και όχι από τους πυροβολισμούς των μπάτσων, όπως ισχυρίζονται οι κύκλοι της αστυνομίας.

Συμμορίες Συνείδησης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο ΜΜΕ:

http://www.ant1online.gr/Society/PoliceBulletin/Pages/20085/83057dd2-7338-446c-aa99-b1d193d6a181.aspx

Ωστόσο μετά την «Φλόγα», μια δεύτερη οργάνωση, η «Συμμορία Συνείδησης» ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, σε ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης.

http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/greeknews?media-type=html&user=anon&js_panename=greeknews&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=700472

Πρόκειται για την πρωτοεμφανιζόμενη "Συμμορία Συνείδησης", η οποία απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, το μεσημέρι, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Στο μήνυμα αναφέρονται οι λόγοι της επίθεσης και διευκρινίζεται ότι οι βομβιστές έφυγαν από τον τόπο του συμβάντος, όχι επειδή φοβήθηκαν τους πυροβολισμούς του αστυνομικού φρουρού, αλλά επειδή έτσι προέβλεπε το σχέδιο, που είχαν καταστρώσει.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα και ότι το τηλεφώνημα, που είχε γίνει το πρωΐ, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη "Φλόγα", ήταν φάρσα.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=36363

"Πρόκειται για την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη «Συμμορία Συνείδησης», η οποία το μεσμέρι απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε ιστοσελίδα του διαδικτύου."

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗΣ

Ποιος τον είδε ντυμένον στ΄ άσπρα,
έμφροντιν και αγγελικά ευφρόσυνον
να τρέχει καταμεσήμερο
ανάμεσα στ΄ άνθη του κήπου της Δικαιοσύνηςq

Οι ξαγρυπνισμένες νύχτες
που άϋπνες,
πάνω στο ξύλινο κρεβάτι τους πλαγιάζουν,
τον ζητούν σύντροφό τους.
Όμως εκείνος
τη συντροφιά σ΄ όλους μια μέρα θα φέρει
και τη γαλήνη
και το πρωί.

Οι δρόμοι ανοίγονται μπροστά του
όπως μπουμπούκια στην Άνοιξή τους.

Ποιος τον είδε
κρατώντας τον ανθό της λευτεριάς
και το χαμόγελο της ευτυχίας
να πετάει
προς τους ανθρώπους πηγαίνοντας;