Κατάληψη και μπλοκάρισμα της ορκομωσίας στην πρυτανεία (Αθήνα, 6/6/2008)



Περισσότερες φωτογραφίες:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=876092

Αλληλέγγυοι/ες από κατειλημένα στέκια σχολών και άλλοι φοιτητές/τριες κατέλαβαν το κτίριο της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών, την ημέρα που είχε προγραμματιστεί η ορκομωσία του πολιτικού τμήματος της νομικής σχολής. Η κατάληψη είχε ως κεντρικό θέμα την αλληλεγγύη στους διωκώμενους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή, και καλούσε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις 24 και 26 Ιουνίου στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 9:00 πμ. Η παρέμβαση έληξε με πορεία μερικών εκατοντάδων αλληλέγγυων.

1 σχόλιο:

directactiongr.blogspot.com είπε...

Η παρακάτω μετάφραση από κείμενο που στάλθηκε στο blog ως σχόλιο στην είδηση στα αγγλικα:

Γεια σας από την Olympia της Washington USA! Ο προθάλαμος του γραφείου του αντιπροέδρου φοιτητικών υποθέσεων στο Evergreen State College καταλήφθηκε με αίτημα την επανεγγραφή μιας αναρχικής φοιτητικής ομάδας και προκειμένου να καταδειχτούν οι ευθύνες της διεύθυνσης για την καταστολή του ελεύθερου λόγου στην πανεπιστημιούπολη.

Είμαστε [we stand (or sit)] σε αλληλεγγύη με την κατάληψη στην Αθήνα.

Μέχρι ο τελευταίος πρύτανης να κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου αντιπροέδρου φοιτητικών υποθέσεων!!

~Olympia Anarchists
Η κατάληψη γίνεται ενάντια στην έξωση μιας αναρχικής φοιτητικής ομάδας και την επίθεση στην ελευθερία του λόγου και σε άλλες περιπτώσεις φοιτητικών ομάδων που αντιστέκονται (όπως το στέκι Sabot) στο Evergreen State College. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι η ομάδα να ξαναγίνει δεκτή. Οι καταληψίες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές και τους μη-φοιτητές που αντιστέκονται στην πρυτανεία της Αθήνας. Υποστήριξη από τους αναρχικούς της Ολύμπια.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάληψη στα αγγλικά:

η δεύτερη μέρα: http://news.infoshop.org/article.php?story=2008tesc-sitin
περισσότερα στο portland.indymedia.org