Επίθεση με μπογιές και σκουπίδια σε κατασκευαστική εταιρία (Αθήνα, 30/10/2008)

Πηγή-Περισσότερες Φωτογραφίες: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=920012ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ» ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Σήμερα 30 Οκτώβρη μια ομάδα 30 συντρόφων επιτέθηκε στην κατασκευαστική εταιρία «Μεσόγειος ΑΕ» στην οδό Ζωοδόχου Πηγής πετώντας μαύρες και κόκκινες μπογιές, αυγά και σκουπίδια στο εσωτερικό και την πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της.

Η εν λόγω εταιρία –που παρουσιάζεται με τον παραπειστικό τίτλο «όμιλος εταιριών προστασίας περιβάλλοντος»- βαρύνεται με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που έχουν επιφέρει οι ΧΥΤΑ και άλλα ανάλογα έργα τα οποία κατασκευάζει σε όλη την επικράτεια. (Άρτα, Ξάνθη, Κεφαλονιά, Ηράκλειο Κρήτης, Φυλή Αττικής, Γραμματικό κ.α.)

Πρόκειται για μια ακόμη εταιρία, που στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης και μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων κρατικών και καπιταλιστικών σχεδιασμών, θησαυρίζει μολύνοντας ανεπανόρθωτα τη φύση και καταστρέφοντας τη ζωή ολόκληρων κοινωνιών.

Ειδικότερα, η «Μεσόγειος ΑΕ» είναι αυτή που έχει αναλάβει, μέσω της θυγατρικής της «Ιθάκη» (μία από τις τέσσερις θυγατρικές», την κατασκευή του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων στην περιοχή του Ελληνικού. Στις 15 Οκτώβρη κάτοικοι του Ελληνικού και αλληλέγγυοι που αντιστέκονται στη δημιουργία του ΧΥΤΑ δέχθηκαν την επίθεση 19 διμοιριών ΜΑΤ που προστάτευαν τα μηχανήματα της συγκεκριμένης κατασκευαστικής ώστε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις επέβαλαν στρατιωτική κατοχή στο χωριό.

Η σημερινή ενέργεια ήταν μια πράξη αλληλεγγύης στους κατοίκους του Ελληνικού Ιωαννίνων, της Λευκίμμης Κέρκυρας και του Καρβουναρίου Θεσπρωτίας που αντιστέκονται στις κατασκευές ΧΥΤΑ και την επαπειλούμενη καταστροφή του τόπου τους και αντιμετωπίζουν την κρατική βία και καταστολή.

Μια πράξη αντίστασης στο κράτος και το κεφάλαιο, τον πολιτισμό της παραγωγής, κατανάλωσης και διαχείρισης σκουπιδιών.

Σύντροφοι/ συντρόφισσες για την προάσπιση της Φύσης και της Ελευθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: