Μπαράζ εμπρησμών σε διπλωματικά οχήματα (Αθήνα, 10/12/2007)Από την "Ελευθεροτυπία" (www.enet.gr)
Αναδημοσίευση στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=803045

Εμπρηστικό μπαράζ σε διπλωματικά αυτοκίνητα

Ενάντια στα «σχέδια του κράτους για την κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων, καθώς και της κοινωνίας των σύγχρονων μισθωτών σκλάβων που ονειρεύεται», έγινε -σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου στην «Ε»- η εμπρηστική επίθεση εις βάρος τεσσάρων ΙΧ με πινακίδες ξένων αποστολών και διπλωματικών σωμάτων.

Το εμπρηστικό μπαράζ ξεκίνησε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στη 1 παρά 20 τη νύχτα, σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στόχος εμπρησμού έγινε αυτοκίνητο ξένης αποστολής της Τουρκίας, στο Παγκράτι. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε δύο παρακείμενα σταθμευμένα ΙΧ.

Το αυτοκίνητο της ιταλικής πρεσβείας μετά τον εμπρησμό
Στις 12.33 μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητο του τουρκικού προξενείου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στου Ζωγράφου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε αυτοκίνητο ιδιώτη. Την ίδια ώρα, άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο του Προξενείου των Φιλιππίνων, στην περιοχή Ελληνορώσων. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε ακόμη ένα αυτοκίνητο.

Στόχος εμπρησμού έγινε όμως και αυτοκίνητο της ιταλικής πρεσβείας στα Πατήσια, 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ακόμη τρία σταθμευμένα ΙΧ.

«Λευτεριά στον Γιάννη Δημητράκη και στον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή», είπε και πρόσθεσε ότι «οι επιθέσεις θα συνεχιστούν», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα κάποιας ομάδας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τους εμπρησμούς και επισημαίνει πως οι ενέργειες αυτές δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη «διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας με την Ελλάδα».

«Με τους τελευταίους εμπρησμούς, ο αριθμός των πυρπολημένων αυτοκινήτων που ανήκουν στους υπαλλήλους των τουρκικών διπλωματικών αποστολών έφτασε τα 6 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες, να αποζημιώσουν για τις ζημιές και να εγγυηθούν την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας όλων των υπαλλήλων μας που εργάζονται στην Ελλάδα», ανέφεραν στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: