Βανδαλισμοί σε γυμνάσιο της Λεμεσού (Κύπρος, 12/11/2007)

Πηγή: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=753613&-V=articles&-p

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πολίτης":

Με πρωτοφανή και ανεξήγητη αγριότητα, οι "νυχτερινοί επισκέπτες" στο Γυμνάσιο του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, κυριολεκτικά μετέτρεψαν σε ερείπια και λεηλατημένους χώρους πέντε αίθουσες διδασκαλίας. Η επιδρομή των βανδάλων υπολογίζεται να έγινε μετά τις 3 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ώρα κατά την οποία αποχωρεί ο φύλακας του σχολείου. Γνωρίζοντας προφανώς το "ωράριο επιτήρησης" του Γυμνασίου, που συγκαταλέγεται στα 12 υψηλού κινδύνου της Λεμεσού, οι άγνωστοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στο προσχεδιασμένο τους "εγχείρημα". Έσπασαν τα τζάμια τεσσάρων αιθουσών στο ισόγειο και μιας στον όροφο του εκπαιδευτηρίου κι εισερχόμενοι στο εσωτερικό τους, διέλυσαν τα πάντα. Κατέβασαν κι έσπασαν πίνακες, κουρέλιασαν τις κουρτίνες, αναποδογύρισαν θρανία, κατέστρεψαν εξοπλισμό, ενώ πριν εγκαταλείψουν το σχολείο, φρόντισαν ν' αφήσουν τη στάμπα τους, γράφοντας αισχρά συνθήματα στους τοίχους. Οι ζημιές όπως πρόχειρα υπολογίστηκαν από τους υπεύθυνους του σχολείου και της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, ξεπερνούν τις 2 χιλιάδες λίρες.
Την καταγγελία στην Αστυνομία, έκανε ο φύλακας του σχολείου, ο οποίος στο πλαίσιο του προγράμματος φύλαξης του σχολείου, μετέβη για την εργασία του το απόγευμα του Σαββάτου στο Γυμνάσιο.
Θα πρέπει να συμπληρωθεί το διακεκομμένο ωράριο του φύλακα και να εφαρμοστεί επί 24ώρου βάσεως σε όλα τα σχολεία υψηλού κινδύνου της πόλης, πρότεινε μετά το περιστατικό ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού κ. Νίκος Καυκαλιάς. Παράλληλα εισηγήθηκε την τοποθέτηση περίφραξης, επαρκούς φωτισμού και συστημάτων συναγερμού, πρώτα στα συγκεκριμένα εκπαιδευτήρια. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορείας, ακόμη και με την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων, το κόστος που θα επωμιστούν οι κρατικές υπηρεσίες θα είναι μικρότερο απ' αυτό που καλούνται να καταβάλουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Για επιδιόρθωση ζημιών και αγορά εξοπλισμού, μετά από βανδαλισμούς, διαρρήξεις και κλοπές σε σχολεία της πόλης, τον περασμένο χρόνο δαπανήθηκε ποσό μεγαλύτερο των εκατό χιλιάδων λιρών.
Χθες τα συνεργεία της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού εργάζονταν για να προλάβουν να επαναφέρουν τις αίθουσες που μετατράπηκαν σε αρένες, στην κανονική τους κατάσταση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - Κωδικός άρθρου: 753613 - ΠΟΛΙΤΗΣ - 12/11/2007, Σελίδα: 44"

Δεν υπάρχουν σχόλια: