Καταστροφές σε υπό κατάληψη σχολείο στο Παγκράτι (Αθήνα, 23/11/2007)

Πηγή: http://www.megatv.com/gegonota/shownews.asp?id=29926&cat=8

"Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής αντίκρυσαν το πρωί της Παρασκευής στο 7ο Λύκειο Παγκρατίου καθηγητές και μαθητές, που επέστρεψαν μετά από ένα μήνα στο σχολείο τους. Το σχολικό συγκρότημα επί της οδού Σπύρου Μερκούρη, που στεγάζει και το 28ο Λύκειο, τελούσε υπό κατάληψη από αλλοδαπούς εξωσχολικούς, αλλά και μια μικρή μειοψηφία μαθητών, όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν γονείς, εκπαιδευτικοί και συμμαθητές τους.

Στο σχολικό συγκρότημα του Παγκρατίου δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Με πρωτοφανή -όπως μαρτυρούν οι εικόνες- μανία, οι καταληψίες έχουν καταστρέψει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αρχεία από το 1930 και έχουν προκαλέσει ασύλληπτες φθορές στα εργαστήρια, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των καθηγητών και τις βιβλιοθήκες, φτάνοντας στο σημείο να γκρεμίσουν ακόμη και τοίχους και να ξηλώσουν πόρτες και καλοριφέρ. Εκαψαν μέχρι και ελληνικές σημαίες, ενώ έγραψαν στους τοίχους χλευαστικά συνθήματα για τα αιτήματα των μαθητών.

Καθηγητές και υπάλληλοι του σχολείου κάνουν λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων, ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τονίζουν πως είναι ανάγκη να μεταστεγαστούν μέχρι ν' αποκατασταθούν οι ζημιές. Ηδη, ένας 18χρονος εξωσχολικός έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παρακώλυσης εισόδου μαθητών στο σχολείο, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η είδηση συγκλόνισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που φοίτησε σε σχολείο του συγκροτήματος. Ο κ. Παπούλιας πληροφορήθηκε το περιστατικό εξερχόμενος της οικίας του αρχιεπισκόπου και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Είπε, μάλιστα, ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον υπουργό Παιδείας για να ενημερωθεί και ότι θα επισκεφθεί το σχολικό συγκρότημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: