Εμπρησμός τράπεζας Alpha Bank (Αθήνα, 11/11/2007)

Πηγή: http://www.skai.gr/master_story.php?id=65358

"Άγνωστοι πυρπόλησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα το υποκατάστημα της Alpha Bank στην πλατεία Θεάτρου.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της τράπεζας και πέταξαν στο εσωτερικό του αυτοσχέδιο μηχανισμό με γκαζάκια και μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το ισόγειο του τριώροφου κτιρίου.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν επεκταθεί στους άλλους ορόφους, ενώ οι δράστες αναζητούνται."

Ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω αποστολή κειμένου από τις «Οι εμπρηστικές συνειδήσεις» στην "Ελευθεροτυπία" της 12/11 όπου αναφέρεται:

«Η επίθεσή μας δεν ήταν μόνο μια πράξη αντιπαράθεσης με τα κέντρα διαχείρισης της Οικονομίας. Οι στάχτες που αφήσαμε πίσω μας γρήγορα θα εξανεμιστούν και τη θέση τους θα πάρουν και πάλι τα γραφεία, οι εξυπηρετικοί υπάλληλοι, τα σταθερά επιτόκια και οι αγχωμένοι καταναλωτές». «Η επίθεσή μας δεν στόχευε μόνο στη διασάλευση της ομαλής ροής του χρήματος, αλλά και στο να γίνει ένα ευθύβολο χτύπημα σε αυτούς που ανέχονται και συναινούν. Σε όλους αυτούς που υπογράφουν συμβόλαιο υποταγής, που επιλέγουν να σταθούν στην ουρά μιας τράπεζας αναμασώντας πειθήνια τα διαφημιστικά πρότυπα ευημερίας που αναπαράγουν σθεναρά φρονήματα νομιμότητας». «Τελικά ήταν ένα χτύπημα έμπρακτης αλληλεγγύης και ένα μήνυμα για ό,τι θα ακολουθήσει, αφιερωμένο στον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, που απαλλοτρίωσε την Εθνική Τράπεζα στου Γκύζη, αρνούμενος τη συνθηκολόγηση με τη νομιμότητα αυτού του κόσμου».

(Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=792672)

Δεν υπάρχουν σχόλια: