Δράσεις στην Απεργία (Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 13/2/2008)

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορείες στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, μετά από το κάλεσμα συνδικάτων, σωματείων και συλλόγων για Γενική Απεργία. Κάποιες δράσεις στο δρόμο που αναφέρονται κυρίως στο athens.indymedia.org αλλά και μέσω e-mail στο directactiongr@yahoo.gr καταγράφονται παρακάτω:

Αθήνα:

Γύρω στις 11:30 πρωτοβουλία εργαζομένων στο εμπόριο ("Το Ρεπό") και της "Ανοιχτής συνέλευσης εργαζομένων-ανέργων" αναγκάζουν μεγάλα καταστήματα (πλαίσιο, βιβλιοπωλείο "παπασωτηρίου) να κλείσουν, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στην απεργία. Άλλες συλλογικότητες αναρχικών/αντιεξουσιαστών κλείνουν με παρέμβασή τους το βιβλιοπωλείο "πρωτοπορεία", το e-shop και ξανά το πλαίσιο που στο μεταξύ έχει ξανανοίξει.

Κοντά στο Μουσείο, έγινε επίθεση εναντίον μπάτσων των ΟΠΚΕ, πυρπολήθηκαν δυο οχήματα της αστυνομίας και απαλλοτριώθηκε εξοπλισμός από τις "ομάδες σύλληψης". Ένας μπάτσος πυροβόλησε γύρω στις 10 φορές εναντίον διαδηλωτών, αλλά ευτυχώς δεν τραυμάτισε κανέναν.

Στη διάρκεια της πορείας, η αστυνομία επιτέθηκε σε κομμάτι της διαδήλωσης όπου βρίσκονταν αρκετοί αναρχικοί/αντιεξουσιαστές, αλλά τελικά απωθήθηκε.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι οι μπάτσοι συνέλαβαν ένα άτομο, στο οποίο φορτώνουν 2 κακουργήματα (κατοχή/κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού).

Θεσσαλονίκη:

Στη διάρκεια της πορείας, από ομάδες που κινούνταν στο κύριο σώμα της διαδήλωσεις καταστράφηκαν κάμερες CCTV από αρκετές τράπεζες και καταστήματα, ενώ πετάχτηκαν μπογιές, αυγά, πατάτες και πέτρες σε 3 τράπεζες και ένα σούπερ-μάρκετ. Διάφορες μικρο-φθορές προκλήθηκαν σε καταστήματα της οδού Τσιμισκή που ήταν ανοιχτά, απασχολώντας εργαζομένους, ενώ φθορές με σφυριά και πέτρες είχαν τα καταστήματα ZARA (ανοιχτά την ώρα της διαδήλωσης, κατέβασαν ρολά μετά την επίθεση), ένα sex-shop, κι ένα μαγαζί εμπορίου γούνας. Σπάστηκε επίσης η βιτρίνα ενός στριπτιτζάδικου.

Μια πρωτοβουλία ενάντια στην επισφαλή εργασία μπλόκαρε τη λειτουργία ενός everest, 2, goodys, 3 zara, 1 benetton, 1 marks&spencer, του φωκα, των nottos galleries.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέλη του ΠΑΜΕ (που ελέγχει το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας) παρεμποδίζουν αναρχικούς/αντιεξουσιαστές να συμμετάσχουν στην πορεία: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=829000

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν συμβολικές επιθέσεις με μπογιές εναντίον τραπεζών.

Ανώνυμος είπε...

http://repo-zine.blogspot.com/2008/02/s-13.html