Βανδαλισμοί και ανάληψη ευθύνης (Χανιά, 4/12/2008)

"Στο στόχαστρο των αγνώστων μπήκε το κτήριο του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, στα Χανιά, τη μέρα μάλιστα, που, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η μεγαλόνησος γιόρταζε την Ένωση της με την Ελλάδα.
Οι δράστες πέταξαν στην πρόσοψη του κτηρίου, την είσοδο και τις σκάλες μπουκάλια με μαύρη μπογιά και νέφτι." -από τα ΜΜΕ

Εντωμεταξύ:
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πλέον το φαινόμενο των βανδαλισμών στην πόλη των Χανίων με βασικό χαρακτηριστικό τον εκσφενδονισμό μπουκαλιών με μαύρη μπογιά. Μετά το νεοκλασικό κτήριο του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, άγνωστοι πέταξαν μπουκάλια γεμάτα με μαύρη μπογιά, και στα γραφεία του παραρτήματος Χανίων της Ένωσης Απόστρατων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον προκλήθηκαν και σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων από τα μπουκάλια με τη μπογιά τα οποία έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων.Η επίθεση έγινε αντιληπτή χθες το πρωί όταν μέλη της Ένωσης Αποστράτων, πήγαν να ανοίξουν τα γραφεία που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο της Νέας Χώρας απέναντι από το Κολυμβητήριο. «Πέσαμε από τα σύννεφα. Εμείς είμαστε εδώ τόσα χρόνια χωρίς να έχουμε ενοχλήσει κανέναν» δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος Χαράλαμπος Δρακάκης χαρακτηρίζοντας αυτούς που έκαναν τους βανδαλισμούς ως «αρρωστημένα μυαλά». Οι σημαντικές φθορές που προκλήθηκαν ειδικά στο εσωτερικό των γραφείων θα αποκατασταθούν όμως το γεγονός των συντονισμένων επιθέσεων τις τελευταίες δύο ημέρες καταδεικνύει πως δεν είναι τυχαίες. -από haniotika-nea.gr



ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ – ΧΑΝΙΑ

Τις μέρες που κορυφώνεται επικίνδυνα η απεργία πείνας των 15 μεταναστών χωρίς χαρτιά, μία μόνο βδομάδα μετά τη λήξη της μαζικής απεργίας πείνας των κρατουμένων στα σωφρονιστικά κολαστήρια της χώρας, η πόλη των Χανίων φοράει τα «καλά» της και γιορτάζει τα 95 χρόνια απο την Ένωση του νησιού με το ελληνικό κράτος. Αστυνομία θα ζώσει κάθε γωνία της πόλης ενώ δε θα παραλείψει να παρελάσει και ο στρατός, με τις ευλογίες των τοπικών αρχόντων, του παπαδαριού και της «φιλειρηνικής» τοπικής κοινωνίας.
Αηδιασμένοι από αυτό το βρώμικο συναπάντημα αποφασίσαμε να δράσουμε νύχτα, βεβηλώνοντας στις 1/12 με μαύρη μπογιά το κτίριο του Ιστορικού Αρχείου της Κρήτης (ιδιοκτησίας Υπουργείου Παιδείας) και χτυπώντας στις 2/12 με βαριοπούλες και μπουκάλια μαύρης μπογιάς τα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Δεν έχουμε να σεβαστούμε τίποτα απο τα σύμβολα και την ιστορία του γερασμένου αυτού κόσμου. Αναγνωρίζουμε μόνο την Ιστορία και τους αγώνες των κολασμένων και των επαναστατών, που εξεγέρθηκαν και εξεγείρονται ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την υποταγή. Η ελευθερία θα ανθίσει μέσα απο τα συντρίμμια αυτού του κόσμου.


ΥΓ. Ας γνωρίζουν οι «υπεύθυνοι» πως στην περίπτωση που οι μετανάστες απεργοί πείνας πάθουν κάτι ανεπανόρθωτο στην υγεία τους, η απάντησή μας δε θα τους σοκάρει απλά αλλά θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.

"Ανθέλληνες και Βάνδαλοι"
"Νυχτερινή Ανταπόδοση"





-από e-mail. (μια προηγούμενη ενέργεια στα Χανιά από "Νυχτερινή Ανταπόδοση" http://directactiongr.blogspot.com/2008/09/198-592008.html)


Δεν υπάρχουν σχόλια: