Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων και Ανάληψη Ευθύνης(Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 21/2/2008)



Αναδημοσιεύσεις στο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=832850

Από καθεστωτικά μμε:

Η Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Θεσσαλονίκη � Αθήνα» που είχε αναλάβει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα το βράδυ της Τετάρτης, ανέλαβε την ευθύνη και για το μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες και αυτοκίνητα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αθήνα. Αγνωστος τηλεφώνησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και είπε ότι οι εμπρησμοί γίνονται σε ένδειξη συμπαράστασης σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές. Οι δράστες πυρπόλησαν οκτώ τράπεζες, τέσσερα ΙΧ και μία ασφαλιστική εταιρία μέσα σε περίπου 10 λεπτά από τις 02.00 μέχρι τις 02.10 τα ξημερώματα σε διάφορα σημεία της Αττικής. Οι δράστες ενήργησαν συντονισμένα τοποθετώντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια. Ειδικότερα, πυρπόλησαν τα υποκαταστήματα των τραπεζών: Proton Bank, Σταδίου και Σανταρόζα στην Αθήνα, City Bank 25ης Μαρτίου και Αγίας Λαύρας στην Πετρούπολη, Millennium Bank Κλεισθένους 170 , στο Γέρακα , City Bank πλατεία Κοραή και Καραϊσκάκη στον Πειραιά, Open 24 της Eurobank, Καραϊσκάκη 123 στον Πειραιά, Eurobank Συγγρού 194, στην Καλλιθέα, Τράπεζα Κύπρου , Χαλκίδος 31 στα Πατήσια και Εθνική Τράπεζα Πλατεία Υμηττού στο Βύρωνα.
Ταυτόχρονα πυρπόλησαν ΙΧ αυτοκίνητο που ανήκει στην Τράπεζα Κύπρου στη διασταύρωση Κύπρου και Αργυρουπόλεως στην Αργυρούπολη, όχημα Β΄Υγειονομικής Υπηρεσίας Πειραιά και Αιγαίου στην οδό Κ. Παλαιολόγου 99, στη Γλυφάδα, ένα ακόμα ΙΧ στην οδό Κύπρου 11, στην Γλυφάδα, μία Μερσεντές εταιρίας Σεκιούριτι στην οδό Τιμαίου 6 και Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό και τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην οδό Βοιωτίας 6, στο Κάτω Χαλάνδρι.

Ανάληψη ευθύνης που έφτασε μέσω e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:

"Η οικονομική δικτατορία εδραιώνεται καθημερινά είτε με τις ερπύστριες των τανκ στις εμπόλεμες ζώνες, που τις ακολουθεί η επέλαση των πολυεθνικών και των τραπεζών για να ολοκληρώσει τη λεηλασία (Σερβία, Ιράκ, Αφγανιστάν), είτε πάνω στις συμβάσεις και τις υποκλίσεις μιας συμβιβασμένης κοινωνίας που αποδέχεται τους όρους της αιχμαλωσίας της και τους αναπαράγει.

Σε αυτή τη συνθήκη η εργασία είναι η υγεία της οικονομίας γιατι αποτελεί την πολεμική της μηχανή σε περίοδο ειρήνης. Η καταναγκαστική 8ωρη μισθωτή εργασία δεσμεύει όλο το χρόνο μας, τις δυνατότητες μας, τη διάθεση μας, την ίδια μας την ύπαρξη με αντάλλαγμα τις καθημερινές εντολές των αφεντικών και ένα μισθό για αποζημίωση.

Για αυτό βρισκόμαστε συνειδητά στην αντιπέρα όχθη. Δεν ζητιανεύουμε κοινωνικές παραχωρήσεις, ούτε μας ενδιαφέρουν οι λογομαχίες των συνδικαλιστών για το ασφαλιστικό. Αρνούμαστε να μας εκμεταλεύονται και να του λέμε "και ευχαριστώ". Αρνούμαστε να διεκδικούμε το αυτονόητο του παραλογισμού, γιατι η δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά καταναγκασμός. Κάθε μέρα η ίδια εικόνα,κουρασμένα πρόσωπα, χαμηλωμένα βλέμματα, αγχωμένος χρόνος και η αξιοπρέπεια μας να χτυπάει κάρτα στο ρολόι των αφεντικών. Για αυτό οπλίζουμε τους παλιούς και εφευρίσκουμε νέους τρόπους απόδρασης απο την εργασιακή ομηρία. Παρατάσσουμε τη συνολική επίθεση στη συνθήκη και την ηθική της εργασίας.

Απαλλοτριώσεις εμπορευμάτων και χρημάτων απο τους ναούς της κατανάλωσης και του κέρδους, εμπρησμούς οικονομικών στόχων, σαμποτάζ στην ομαλή ροή της παραγωγής, αυτοοργανωμένες ρήξεις και επιθέσεις στους εργασιακούς χώρους...

Για αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην επαναστατική επιλογή του συντρόφου Γιώργου Βουτση-Βογιατζή που κρατήται προφυλακισμένος για την ένοπλη ληστεία στην ετε στο γκύζη αρνούμενος να αποδεχτεί τα δεσμά του εργασιακού καταναγκασμού. Ως ελάχιστη ένδειξη διασάλευσης της εύρυθμης λειτουργείας της οικονομικής δικτατορίας επιτεθήκαμε χθές το βράδυ σε τράπεζες,κρατικούς στόχους και εταιρείες ασφαλείας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη ακόμα για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα στο Κολωνάκι.Επίσης αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση την προηγούμενη τετάρτη σε κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, επί της οδού Μπότσαρη 124 στη Θεσσαλονίκη και για την επίθεση την δευτέρα στο παράρτημα του υπουργείου απασχόλησης στην οδό Αντιγονιδών, στο κέντρο της Θεσ/νίκης.

Δεν ξεχνάμε κανένα φυλακισμένο σύντροφο. Σύντομα θα επανέλθουμε…

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Θεσσαλονίκης-Αθήνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: