Δράσεις αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ευαγγελισμού (Ηράκλειο 28/7-9/8/2008)

Κάποιες δράσεις σε αλληλεγγύη με την Κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, που απειλείται με εκκένωση από τις πανεπιστημιακές αρχές, όπως καταγράφονται στο blog της Κατάληψης. βλ. επίσης κι εδώ:



Σάββατο 9 /8 : Πανελλαδική Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη ευαγγελισμού

Τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη ευαγγελισμού στο κέντρο του Ηρακλείου. Έγινε μοίρασμα και διάβασμα αρκετών κειμένων της κατάληψης και η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική, περίπου 250 άτομα. Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάζονταν συνθήματα αλληλεγγύης για τον ευαγγελισμό και τις καταλήψεις, γράφτηκαν συνθήματα & στένσιλ, « κατέβηκαν » & βάφτηκαν κάμερες τραπεζών, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν αρκετά τρικάκια. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο κτίριο του ευαγγελισμού.

Πέμπτη 7/8 :Παρέμβαση – Μικροφωνική & προβολή ταινίας στο κέντρο του Ηρακλείου

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε μοίρασμα και διάβασμα αρκετών κειμένων της κατάληψης καθώς και προβολή ταινίας στο πάρκο Θεοτοκοπούλου, η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

Τρίτη 5/8 : Κατάληψη στο Βενετικό φρούριο του Κούλε

Τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο Βενετικό φρούριο του Κούλε , στο λιμάνι του Ηρακλείου, αναρτήθηκε ένα μεγάλο κεντρικό πανό « ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ » πάνω από την είσοδο του φρουρίου και μοιράστηκαν κείμενα της Κατάληψης Ευαγγελισμού σχετικά με τα τελευταία γεγονότα

Δευτέρα 4/8 : Κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού στο Ηράκλειο

Τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού Υπέρηχος 92,1 FM στο Ηράκλειο ,που σκοπό είχε την ενημέρωση σχετικά με την Κατάληψη Ευαγγελισμού. Διαβάστηκαν κείμενα της κατάληψης σχετικά με τα τελευταία γεγονότα καθώς και κείμενα για τις καταλήψεις & τους αυτοοργανωμένους χώρους.

Κυριακή 3 /8 : Παρέμβαση στη συναυλία του Goran Brecovic

Έξω από τον χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου Ηρακλείου αναρτήθηκαν δυο πανό και μοιράζονταν το κείμενο της κατάληψης ευαγγελισμού ,ενώ αργότερα μέσα στη συναυλία σύντροφοι και συντρόφισσες ανέβηκαν στη σκηνή διακόπτοντας την για λίγα λεπτά κρατώντας πανό « ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ » και διαβάζοντας από το μικρόφωνο το κείμενο της αφίσας .

Σάββατο 2 /8 : Συγκέντρωση - Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη ευαγγελισμού

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – μικροφωνική στο κέντρο του Ηρακλείου έγινε μοίρασμα και διάβασμα αρκετών κειμένων της κατάληψης και η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική περίπου 70-80 άτομα και έτσι αποφασίστηκε να γίνει πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη ευαγγελισμού. Κατά την πορεία κολλήθηκαν αφίσες της κατάληψης , γράφτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν αρκετά τρικάκια ,η πορεία ολοκληρώθηκε στο κτίριο του ευαγγελισμού.

Παρασκευή 1/8 : Πανελλαδική ημέρα αντιπληροφόρησης & δράσης αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ευαγγελισμού

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κατάληψη των πρυτανειών των πανεπιστημίων Ηρακλείου – Αθήνας – Βόλου - Ιωαννίνων ως ένδειξη αλληλεγγύης στην επαπειλούμενη εκκένωση της κατάληψης ευαγγελισμού.

Πέμπτη 31/7 :Παρέμβαση – Μικροφωνική στο κέντρο του Ηρακλείου

Το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία λιονταρίων ,έγινε μοίρασμα και διάβασμα αρκετών κειμένων της κατάληψης.

Τρίτη 29/7 : Κατάληψη ραδιοφωνικών σταθμών στο Ηράκλειο

Τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε κατάληψη 2 ραδιοφωνικών σταθμών(άλφα ράδιο Ηράκλειο & kiss fm στο Ηράκλειο ,που σκοπό είχε την ενημέρωση σχετικά με την Κατάληψη Ευαγγελισμού. Διαβάστηκαν κείμενα της κατάληψης σχετικά με τα τελευταία γεγονότα καθώς και κείμενα για τις καταλήψεις & τους αυτοοργανωμένους χώρους.

Παρέμβαση – Μικροφωνική στο κέντρο του Ηρακλείου

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε μοίρασμα και διάβασμα αρκετών κειμένων της κατάληψης και η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

Δευτέρα 28/7 : Παρέμβαση στη συναυλία του Τονίνο Καροτόνε

Έξω απο τον χώρο του Δημοτικού κηποθεάτρου Ηρακλείου αναρτήθηκαν δυο πανό και μοιράζονταν το κείμενο τηςκατάληψης ευαγγελισμού ,ενώ αργότερα μέσα στη συναυλία σύντροφοι και συντρόφισσες ανέβηκαν στη σκηνή διακόπτοντας την για λίγα λεπτάκρατώντας πανό και διαβάζοντας από το μικρόφωνο το κείμενο της αφίσας.

[Σημείωση: οι σχετικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται]

Δεν υπάρχουν σχόλια: