Συγκρούσεις κατοίκων με ΜΑΤ (Κοζάνη, 2/6/2008)

Πηγές-Φωτογραφίες:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=874556
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=874093
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=874075
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=873959



Στις 5 τα ξημερώματα, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην κατάληψη που πραγματοποιούσαν κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Ρυακίου και Αγ. Δημητρίου Κοζάνης στους ταινιοδρόμους λιγνίτη και τέφρας του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, συλλαμβάνοντας έξι άτομα, μέλη του τοπικού συλλόγου για την ανεργία και το περιβάλλον. Στη συνέχεια, τεχνικοί της ΔΕΗ έθεσαν σε λειτουργία τον εφεδρικό ταινιόδρομο, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο μπλακ-άουτ, και την πολιτική πίεση που θα σήμαινε κάτι τέτοιο. Η αστυνομία ανακατέλαβε την πύλη του εργοστασίου με κλούβες των ΜΑΤ.

Το ίδιο απόγευμα, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια όπου παραπέμπονταν οι συλληφθέντες, στους οποίους είχαν αφαιρεθεί τα κινητά τηλέφωνα ώστε να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με δικηγόρους ή συναγωνιστές τους, και συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τους μπάτσους, οι οποίοι έκαναν εξ επαφής χρήση δακρυγόνων σπρέυ.

Την ίδια στιγμή, 8 διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε κατοίκους συγκεντρωμένους κοντά στο εργοστάσιο, πραγματοποιώντας 3 συλλήψεις τον έναν από τους οποίους είχαν νωρίτερα τραυματίσει και μετέφεραν στο νοσοκομείο.



Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των κατοίκων έχουν ξεκινήσει τρία χρόνια πριν, με αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ από τα γύρω χωριά, και την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους των εργοστασίων της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: