Επίθεση σε τράπεζες στα Ιλίσια (Αθήνα, 12/10/2007)

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/greece/news/434581.html - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5592&subid=2&pubid=48619

"Δύο εμπρηστικές επιθέσεις, έγιναν ταυτοχρόνως, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στην περιοχή τού Ζωγράφου από ομάδα κουκουλοφόρων.

Περίπου 20 κουκουλοφόροι με βαριοπούλες και βόμβες μολότοφ, προκάλεσαν υλικές ζημιές και έβαλαν φωτιές σε δύο τράπεζες και στη συνέχεια, χάθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οκτώ αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ ένας εξ αυτών που βρέθηκε επάνω του ξύλινο γκλοπ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα."

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Έθνους", "Οι νεαροί έσπασαν τα τζάμια και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου 86 και της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Μούσκου 12."

Ανάληψη Ευθύνης στην "Ελευθεροτυπία" (www.enet.gr): «Μια πράξη αλληλεγγύης στον αντιεξουσιαστή σύντροφο Γιώργο Βογιατζή, συλληφθέντα για την απαλλοτρίωση τράπεζας» ήταν, σύμφωνα με τηλεφώνημα στην «Ε», η διπλή εμπρηστική επίθεση που έγινε στις 9.40 το βράδυ της Παρασκευής, στα Ιλίσια.

«Κηρύσσουμε πόλεμο στους καθημερινούς νόμιμους ληστές, τράπεζες, κράτος, αφεντικά. Αμεση απελευθέρωση στους φυλακισμένους αναρχικούς. Λευτεριά σ' όσους είναι στα κελιά», επισήμανε ο άγνωστος που ανέλαβε την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: