Κατέβασμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας (Αθήνα, 6/10/2007)

Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=777401

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΠΕΣΕ

Το Σάββατο 6/10 ύστερα από κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής Προμπονά στα Α.Πατήσια καταστράφηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND που βρισκόταν σε ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Ανθέων 37-39.

Η συγκεκριμένη κεραία βρίσκεται σε περιοχή με νηπιαγωγεία, 2 παιδικούς σταθμούς, σχολεία και παρόλα αυτά η εταιρεία είχε υπογράψει με τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας σύμβαση 12 ετών.

Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ανήκει σε κατοίκους της περιοχής που με δράση λίγων ημερών πέτυχαν να μαζευτούν περίπου 40 άτομα σε συγκέντρωση μπροστά από την πολυκατοικία της Ανθέων 37-39. Σε αυτή τη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης μέλη πολιτικών και δημοτικών κινήσεων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, 2 διαμερισματικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Καλέστηκε πρώτα ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας που προσπάθησε αρχικά να απολογηθεί λέγοντας ότι «όλοι χρειαζόμαστε τα κινητά», ότι «η εταιρεία του έδειξε άδεια», ότι γενικά «δεν ήξερε ακριβώς». Μπροστά στην αποφασιστικότητα των κατοίκων ουσιαστικά ήταν απολογητικός.

Τελικά μέσα σε 10΄ η κεραία είχε αχρηστευθεί.

Αυτό προκάλεσε ικανοποίηση στους κατοίκους και επιτόπου αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής κατοίκων, η έκδοση δελτίου τύπου και η παρέμβαση στη συνεδρίαση του 5ου δημοτικού διαμερίσματος την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 8.00μμ ώστε να πάρει θέση για το ζήτημα των κεραιών.

Επίσης έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον άλλες 2 κεραίες κινητής υπάρχουν στην περιοχή ενώ τονίστηκε ότι χρειάζεται περιφρούρηση για το ενδεχόμενο επανατοποθέτησης της κεραίας που αχρηστεύθηκε, από την εταιρεία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: