Συμπλοκές σε παρέμβαση στον Βόλο (18/10/2007)

Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=781505

Αναδημοσιεύουμε εδώ το κείμενο των συμμετεχόντων στην παρέμβαση

"ΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Τη Δευτέρα 15/10 μετά από εντολή του πρύτανη και του δημάρχου, εργολάβοι μαζί με τη συνοδεία δύο διμοιριών, ΟΠΚΕ, ζητάδων και ασφαλιτών ανέλαβαν την κατεδάφιση της οικίας του Ματσάγγου από τις 7 το πρωί αποκλείοντας την κυκλοφορία σε ολόκληρο το τετράγωνο. Η αστυνομική παρουσία το μόνο που έκανε ήταν να προκαλεί, να κάνει πολλές εξακριβώσεις και να τρομοκρατεί κόσμο και παιδιά που περνούσαν απορώντας προς τι όλο αυτό για μία κατεδάφιση.

Χθες 18/10 η συνέλευση κατάληψης Ματσάγγου, ο φοιτητικός σύλλογος Αρχιτεκτονικής και άλλοι φοιτητές, πολίτες ή απλά εναντιωμένοι στα σχέδια αξιοποίησης του Δημάρχου και του Πρύτανη για το κτήριο Ματσάγγου, αλλά και στις τελευταίες προκλητικές στάσεις τους, παρευρέθησαν έξω από το κτήριο Σπύρερ, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών από τους Βούλγαρη και Μπαγιάτη (οι κύριοι υπεύθυνοι του φιάσκου). Η παρουσία μας εκεί ήταν δυναμική (περίπου 80 άτομα) με συνθήματα και πανό. Η είσοδος εμποδίστηκε από ΟΠΚΕ και ασφαλίτες που ζητούσαν τη φοιτητική ιδιότητα (πάσο) για να παρέμβουμε σε δημόσια εκδήλωση.

Και ενώ μέσα στο κτήριο η εκδήλωση (με μουσική και φαγητό) συνεχιζόταν κανονικά, με τους Μπαγιάτη – Βούλγαρη να καλωσορίζουν τους λίγους πρωτοετείς που ήταν εκεί, έξω τα όργανα της τάξης προστάτευαν την εκδήλωση και ανέλαβαν έργο.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα του Βόλου. Ζήσαμε ένα όργιο καταστολής και βιαιότητας με τους μπάτσους να έχουν σηκωμένα τα γκλοπ, να χτυπάνε, να βρίζουν και να πετάνε κόσμο από τις σκάλες.

Μετά την ταραχή που ακολούθησε ανασυγκροτηθήκαμε φωνάζοντας συνθήματα και διαπιστώσαμε πως έχουμε τρεις τραυματίες και μία προσαγωγή. Και οι τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ο ένας με ασθενοφόρο έχοντας διάσειση από χτύπημα στο κεφάλι και οι άλλοι δύο με χτυπήματα από πτώση και θλάση στον ώμο.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε με πορεία προς το Α.Τ. στη Ροζού για να ζητήσουμε την απελευθέρωση του προσαχθέντα, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τριπλό κάταγμα στη φτέρνα. Κατά την αναμονή μας έξω από το Α.Τ. ακόμα και τότε η συμπεριφορά των μπάτσων ήταν άκρως προκλητική και εριστική σαν να ληθελαν να προκαλέσουν και άλλα επεισόδια.

Η πορεία κατέληξε στο Θόλο όπου μετά από συζήτηση γράφτηκε το συγκεκριμένο κείμενο και αποφασίσαμε όλοι μαζί ως μια δυναμική απάντηση στην καταστολή να βρεθούμε στο δρόμο τη Δευτέρα 22/10 (όπου πραγματοποιείται και Δημοτικό Συμβούλιο). Το ζήτημα δεν αφορά μόνο όσους ήμασταν παρόντες στα γεγονότα, αλλά και όλη την κοινωνία του Βόλου.

ΠΡΥΤΑΝΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ μας ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ σας

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ μας ΦΟΒΙΖΕΙ μας ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10 στις 14:30 ΣΤΟ ΘΟΛΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: