Εμπρησμοί Εθνικής Τράπεζας και γραφείων Ν.Δ. (Θεσσαλονίκη, 15/10/2007)

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/10/2007_207901

"Φωτιά ξέσπασε σε συσκευή ΑΤΜ υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο κτίριο της φοιτητικής εστίας επί της οδού Λέοντος Σοφού, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια.
Από την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 3:10 τα ξημερώματα, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πλαστική επένδυση της τράπεζας, καθώς και σε δύο μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα έξω από αυτή.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη στο σημείο, με έξι άντρες και δύο οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά από γκαζάκια στα γραφεία τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Εύοσμο

Φωτιά εκδηλώθηκε από γκαζάκια στα γραφεία τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Πλούτωνος 75 στον Εύοσμο.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα προκαλώντας υλικές ζημιές στη τζαμαρία και στα έπιπλα των γραφείων.
Στο σημείο έφτασαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατάσβεσαν τη φωτιά."

Σημείωση από directactiongr: την επόμενη μέρα έφτασε στο e-mail directactiongr@yahoo.gr ενα κείμενο με τίτλο "ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς". Υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το αν έπρεπε το κείμενο να αναδημοσιευτεί εδώ, αν είναι αυθεντικό κ.λ.π. Τελικά, δημοσιεύεται μιας και η υπογραφή είναι η ίδια με αυτήν που έχει δώσει στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ενώ απέκρυψε το κείμενο.

"ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ

Στις 3 το πρωί της 15ης Οκτωβρίου, η Εθνική Τράπεζα στη Λέοντος Σοφού και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας του Ευόσμου, πυρπολήθηκαν με αυτοσχέδιους μηχανισμούς αποτελούμενους από μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια. Ασφυκτικά κλεισμένες μέσα στους συμβολισμούς της σύγχρονης κουλτούρας, οι πράξεις μας δεν μπορούν να μιλήσουν αποτελεσματικά από μόνες τους. Επιλέγουμε λοιπόν να πούμε δυο ξεκάθαρες κουβέντες γι αυτές.

Λίγες μέρες πριν, είχαν προηγηθεί η σύλληψη του αναρχικού Γιώργου Βούτση-Βογιατζή μετά από ένοπλη απαλλοτρίωση υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, σύλληψη που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια περαστικού, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και ρουφιάνοι πρόθυμοι να αναλάβουν έργο χωρίς καν μισθό, αλλά και η εκδικητική μεταγωγή του αναρχικού Γιάννη Δημητράκη στις φυλακές Αλικαρνασσού, γνωστές για τη δράση παρακρατικών μέσα τους.

Επίσης, προφυλακισμένοι για αγώνες ενάντια στο Κράτος και την Οικονομία του, βρίσκονται οι αναρχικοί:

Χρυσόστομος Κοντορεβυθάκης και Μάριος Τσουραπάς (για εμπρησμό περιπολικού), Χριστίνα Τονίδου (για τις συγκρούσεις στη ΔΕΘ), Γιώργος Τσόλκας και Γιάννης Λαζαρίδης* (για κάποια αποτυπώματα που "βρέθηκαν" σε ένα οπλοπωλείο).

Παράλληλα, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από τα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. ενώ σε πάνω από 13.000 υπολογίζονται οι κρατούμενοι που στριμώχνονται σήμερα στις φυλακές της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι περισσότεροι των οποίων, μετά τους χρήστες ουσιών και τους παραβατικούς, βρίσκονται εκεί λόγω κάποιας οφειλής σε τράπεζες ή στο δημόσιο, όλοι μαζί, στριμωγμένοι στα κρατικά κάτεργα λόγω της οικονομικής πίεσης που οδηγεί στο περιθώριο της κοινωνίας όποιον αδυνατεί να ανταπεξέλθει, να γλύψει, να αναρριχηθεί.

Μπρος στη λεηλασία που διεξάγουν οι τράπεζες εις βάρος του καθένα μας, μέσα από φανερά ή κρυφά χαράτσια, προμήθειες, τόκους, κατά βούληση αναπροσαρμογή των επιτοκίων, έξοδα λογαριασμών, επιβαρύνσεις, κατασχέσεις, μπρος στον συνεχή εκβιασμό της μισθωτής εργασίας, οι πράξεις των αναρχικών απαλλοτριωτών είναι πράξεις δίκαιες και άξιες κάθε υποστήριξης.

Επιλέγουμε λοιπόν να χτυπάμε εκεί που βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος, δεν το μεταθέτουμε για μια αόριστη μελλοντική "επανάσταση", δεν διαμαρτυρόμαστε, δεν δικαιολογούμε. Χτυπάμε. Η επανάσταση ξεκίνησε...

Κάτω τα χέρια από τους αναρχικούς συντρόφους. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας!

Αντικρατική Πολιτοφυλακή 15-10-2007"

*Σημείωση directactiongr: το όνομα του κρατουμένου είναι Σωτήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: