Επίθεση στο γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας (Αθήνα, 14/10/2007)

Πηγή: http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,167464,00.html

"Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, στην οδό Σόλωνος.

Αγνωστοι ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο και τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην πόρτα του γραφείου του κ. Λυκουρέντζου.

Την έκρηξη άκουσε ένοικος της πολυκατοικίας και ειδοποίησε την αστυνομία. Στην προσπάθειά του μάλιστα να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε, υπέστη ελαφρά εγκαύματα."

Ανάληψη Ευθύνης στην "Ελευθεροτυπία"

Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=781779

"Η ομάδα «Αντικρατικός Αγώνας» ανέλαβε -σύμφωνα με τηλεφώνημα στην «Ε»- την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Η επίθεση, που έγινε «σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Γιώργο Βογιατζή, που κατηγορείται για τη ληστεία στην τράπεζα στου Γκύζη», σημειώθηκε στις 10.20 το βράδυ του Σαββάτου.

Από τα δύο γκαζάκια που τοποθετήθηκαν έξω από την είσοδο του γραφείου, στο δεύτερο όροφο κτιρίου στην οδό Σόλωνος 142, προκλήθηκαν μικρές ζημιές. Ελαφρά τραυματίστηκε και ένοικος της πολυκατοικίας, που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά όταν άκουσε την έκρηξη.

«Αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους του επαναστατικού πολέμου. Θα μας βρίσκετε πάλι μπροστά σας. Ο αγώνας συνεχίζεται», πρόσθεσε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην «Ε» για λογαριασμό της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: