Διάφορες δράσεις κατά τους σχολικούς "αγιασμούς" (Αθήνα, Χανιά, 11-12/9/2008)

Στην Αθήνα:

"Στις 11/9 την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, τη μερα του αγιασμού, δηλαδή μια μέρα που στα σχολεία μαζεύονται καθηγητές , μαθητες, παπαδες και επισημοι για να σημανουν την "καλή αρχη" της σχολικής χρονιας, εμείς ήμασταν στο 1ο - 3ο λύκειο χολαργού για να τους χαλάσουμε τη γιορτή. Για να κάνουμε εμείς μια καλή αρχη και να επισημανουμε πως ειναι στο χέρι των μαθητών το πως θα εξελιχθεί η χρονιά και πως το σχολείο φωτίζει μόνο όταν καίγεται! Κρεμάσαμε πανό που έλεγε "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ΜΥΑΛΑ , ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΛΙΑ" πεταξαμε τρικάκια και μοιράσαμε κείμενα. Περιπολικά ηρθαν στο χώρο και οι μπάτσοι προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό αλλα δεν τα κατάφεραν. Πολύ θετικό το κλίμα αφού κατα τη διάρκεια του αγιασμού οι επίσημοι, οι παπάδες και οι καθηγητές φάγανε πολύ γιουχάισμα και βρισίδι. Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος είχε στο σχολείο μέσα τους μπράβους του. Ας είναι αυτη η κίνηση μια αρχή για δράσεις που θα σαμποτάρουν την εκπαιδευτική διαδικασία!"



Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=907278

Στα Χανιά:

"Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντί για αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του 16ου και 17ου δημοτικού σχολείου Χανίων. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων ότι τα μαθήματα θα ξεκινούσαν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου, τα δύο σχολεία παρουσιάζουν ακόμα εικόνα εργοταξίου και είναι ανέτοιμα για να φιλοξενήσουν μαθητές. Οι γονείς και τα παιδιά των σχολείων στα Παχιανά συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το 16ο δημοτικό για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι.

*Κατάληψη του νηπιαγωγείου στο Πασακάκι Χανίων αποφάσισαν οι γονείς των παιδιών για σήμερα Παρασκευή, καθώς το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ακατάλληλες συνθήκες ενώ οι υποσχέσεις των αρμοδίων για επίλυση του προβλήματος έπεσαν στο... κενό."

Πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=54793112

Επίσης, συγκεντρώσεις υπήρξαν και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γονείς των μαθητών του 52ου δημοτικού και του 61 νηπιαγωγείου στον Εσταυρωμένο διεκδικούν από τη νομαρχία Ηρακλείου την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος σε γειτονικό οικόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: