Εμπρηστική επίθεση σε γραφείο του βιομηχάνου Γ. Μυλωνά και προκήρυξη (Θεσσαλονίκη, 4/9/2008)

από τα μμε (απε-μπε):

Μικρής έκτασης υλικές ζημιές προκάλεσαν γκαζάκια που τοποθέτησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, άγνωστοι έξω από την είσοδο γραφείων της εταιρίας του βιομήχανου Γ.Μυλωνά, που βρίσκεται στον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην Πλατεία Δημοκρατίας 1, στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες που έσβησαν άμεσα τη φωτιά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, την ώρα του συμβάντος δεν ήταν κανείς στα γραφεία.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γ.Μυλωνάς είχε πέσει θύμα απαγωγής.
Για την απαγωγή συνελήφθη και κατηγορείται ο Β.Παλαιοκώστας και ομάδα ατόμων που φέρονται ως συνεργοί του. Kατά την μεταφορά των προφυλακιστέων ομάδα αντιεξουσιαστών είχε φωνάξει υπέρ τους συνθήματα αλληλεγγύης.

Το παρακάτω έφτασε μέσω e-mail:

Θέλω να πάω στον σκοπό μου.
Τραβάω τον δρόμο μου.
Θα προσπεράσω πηδώντας τους διστακτικούς και τους βραδυπορούντες.
Ας είναι ο δρόμος μου η καταστροφή τους.
Νίτσε

Μετά την "μικρή περιπέτεια" του προέδρου του ΣΒΒΕ, συλλαμβάνονται ο επαναστάτης Πολύκαρπος Γεωργιάδης και οι σύντροφοι και φίλοι του Βαγγέλης Χρυσοχοίδης και Βασίλης Παλαιοκώστας κατηγορούμενoι για την απαγωγή του.
Το τι είναι και τι πρεσβεύει ο καθένας μας, δεν ορίζεται από κανένα δημοσιογράφο αλλά από τον ρόλο που επιλέγει ο ίδιος στην κοινωνική μηχανή.
Αρκετό καιρό ακούγαμε τον Μυλωνά (πριν και μετά την απαγωγή του) να αναφέρεται στις δύσκολες εποχές για την τσέπη των βιομηχάνων. Αηδιάσαμε.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
Αρνητές μιας μέτριας κοινωνίας και μιας μίζερης ζωής που μας προσφέρεται, περνάμε πρώτοι στην επίθεση. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν στον Μυλωνά, στους όμοιούς του αλλά και σε κάθε συντηρητή του κόσμου των δούλων και των αφεντικών πως τα θεμέλια της αυτοκρατορίας παρά τη φαινομενική τους οχύρωση παραμένουν εύθραυστα.
Η περιπέτεια του Μυλωνά δεν τελείωσε. Αντιθέτως, μόλις άρχισε...
Γιατί πολύ απλά ο εν λόγω κύριος δεν έπαψε στιγμή να είναι στόχος μέσα σε άλλους.
Ο εμπρησμός των γραφείων του μέρα μεσημέρι, σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη (λόγω της άφιξης του Καραμανλή στην πόλη) σε ένα καλά φυλασσόμενο κτίριο αφιερώνεται στους 3 φυλακισμένους για την υπόθεση της απαγωγής του. "Αθώοι" ή "ένοχοι", γνωστοί στους επαναστατικούς κύκλους ή μη, έχουν τον κόσμο της Άρνησης μαζί τους.
Όσο για μας που μόνο μας πάθος είναι η καταστροφή και ο εκμηδενισμός του υπάρχοντος στο σύνολό του -υλικά και αξιακά- θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ο Πολύκαρπος μας παρότρεινε στο δεύτερο υστερόγραφο της επιστολής του. Αυτό που κάναμε καιρό τώρα.
Η επαναστατική δράση, η αδιάλλακτη και αδιάκοπη επίθεση ενάντια σε κάθε σύμβολο, κτίριο, αξία, πρόσωπο της εξουσιαστικής κοινωνίας είναι μονόδρομος.
Οι εχθροπραξίες θα συνεχστούν, οι αυθεντικές αρνήσεις και οι επαναστατικές επιλογές υπονομεύουν την πάντα εύφλεκτη κοινωνική δομή.

ΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ...
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΥΡΗΝΑΣ "ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ"


Σημείωση: για όλες τις προκηρύξεις της "συνομωσίας", κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: