Εμπρησμός σε εθνική τράπεζα και ανάληψη ευθύνης (Αθήνα, 29/9/2008)

Από τα μμε:

Μικρές υλικές ζημιές υπέστη υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο 17ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, ύστερα από πυρκαγιά που προκάλεσε έκρηξη στις 02:35 τα ξημερώματα. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του καταστήματος αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από 12 γκαζάκια! Από αυτά, εξεράγησαν τα 2. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 11 άνδρες, θέτοντας άμεσα υπό έλεγχο τις φλόγες πριν επεκταθούν στον εσωτερικό χώρο της τράπεζας. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια.

Ανάληψη ευθύνης που έφτασε μέσω e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:

Η καταπίεση είναι συχνά συνδεδεμένη μόνο με το κλομπ του μπάτσου και τα κάγκελα της φυλακής. Ένα κομμάτι από αυτούς τους πιο ορατούς μηχανισμούς της δημοκρατίας είναι επιφορτισμένο με την διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης μαζί με έναν ακόμα πιο δυνατό σύμμαχο της καταπίεσης ,λιγότερο ορατό ,την συναίνεση των ίδιων των εκμεταλευώμενων. Τράπεζες μπορούν να καούν, μπάτσοι να χτυπηθούνε, αφεντικά να απαχθούν … αλλά πώς μπορούμε να επιτεθούμε σε αυτή τη συναίνεση;

Σίγουρα όχι με το να πούμε στους εκμεταλλευόμενους μια περίπλοκη ανάλυση για το καπιταλιστικό σύστημα και την κυριαρχία, γιατί για να καταλάβεις τον ίδιο σου τον ρόλο και να ανοίξεις χώρο για να σκεφτείς παραπέρα, μια πρώτη εξέγερση είναι αναπόφευκτη και απαραίτητη . Με το να ενθαρρύνεις αυτήν την εξέγερση, να κάνεις ξεκάθαρο με πράξεις ότι η κυριαρχία-εξουσία δεν είναι απλά θεωρητικοί όροι που βρίσκονται μόνο σε ακαδημαϊκές συζητήσεις αλλά αποτελείται από υποδομές και ανθρώπους στους οποίους μπορείς να επιτεθείς παντού και πάντα ,είναι η μόνη πιθανότητα να καταρρεύσει αυτή συναίνεση και να καταστραφεί το κοινωνικό νεκροταφείο που ονομάζεται κοινωνία.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που επιτεθήκαμε στην εθνική τράπεζα στον παράδρομο της εθνικής στο 17ο χιλ της Αθηνών-Λαμίας Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι θα εκφραστούν μόνοι τους στις επόμενες επιθέσεις μας ενάντια στην κυριαρχία και τους υπηκόους της. Ακόμα αφιερώνουμε αυτήν την επίθεση στον σύντροφο Γ.Βούτση-Βογιατζή που κατηγορείται για ληστεία στην ΕΤΕ του Γκύζη που την προηγούμενη εβδομάδα κρινόταν η παράταση της προφυλάκισης του.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Κομμάντο Αναρχικές Ατομικότητες




Σημείωση: Για παλαιότερες ενέργειες από τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", κλικ εδώ.
Για μια προηγούμενη ενέργεια από τις "Αναρχικές Ατομικότητες", κλικ εδώ και διαβάζετε το δεύτερο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: