Απαλλοτρίωση προϊόντων από σούπερ μάρκετ (Θεσσαλονίκη, 4/9/2008)



Πηγή-Φωτογραφίες: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=904555

Αναδημοσίευση της προκήρυξης που συνόδευε τη δράση:

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

Λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια ενός χορού υποσχέσεων για καλύτερες συνθήκες ζωής, ενώ κάποιοι μιλούν για ακρίβεια, εμείς εναντιωνόμαστε έμπρακτα. Στην όψη ενός καταναλωτικού μηχανισμού που θέτει το κέρδος πάνω από την επιβίωση επιλέγουμε την απαλλοτρίωση αγαθών πρώτης ανάγκης και την ελεύθερη διανομή τους σε αυτούς που τους ανήκουν.

Αρνούμαστε να συμβάλουμε ενεργητικά ή παθητικά στο παιχνίδι κράτους και αφεντικών που ανεβάζει τον πήχη της ακρίβειας προβάλλοντας πλαστές ανάγκες κ ψευδείς εκπτώσεις που οδηγούν στην αύξηση της κατανάλωσης θεσπίζοντας νέα σταθμά που δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες ούτε καν του μέσου εργαζόμενου.

Θεωρούμε την αξιοπρεπή ζωή δικαίωμα όχι κατάκτηση. Βαδίζοντας στο δρόμο αυτό οπού δεν υφίστανται οι όροι της επιβίωσης και της πλήρους υποταγής στο καταναλωτικό κατεστημένο κανείς δεν στέκεται εμπόδιο.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πρωτοβουλία ενάντια στην ακρίβεια


σημ: στις σχετικές ανταποκρίσεις των περισσότερων μμε, η δράση έγινε αρχικά δεκτή ως "επίθεση κουκουλοφόρων σε σούπερ μάρκετ", αν και τελικά σημειώθηκε η ανταπόκριση του κόσμου που ήταν παραπάνω από θετική (χειροκροτήματα, άμεση διάθεση των προϊόντων κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: