Εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα και ανάληψη ευθύνης (Βόλος, 30/8/2008)



Καταρχήν, το ρεπορτάζ του "Ταχυδρόμου" (http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001&nodeId=2&articleId=12277#):

Σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Νεαπόλεως, από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι δράστες.
Το συμβάν σημειώθηκε χθες στις 4.04 τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια από την πρόσοψη του υποκαταστήματος τραπέζης και να καταστραφεί ολοσχερώς το ΑΤΜ που βρισκόταν στο σημείο.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι άγνωστοι μέσα σε χάρτινο κουτί τοποθέτησαν γκαζάκια και στουπί εμποτισμένο με πετρέλαιο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Από τις φλόγες υπήρξε υπερθέρμανση με συνέπεια να σημειωθεί μεγάλη έκρηξη με εκκωφαντικό κρότο, να σπάσουν υαλοπίνακες και το ΑΤΜ να τυλιχθεί στις φλόγες.
Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν τα υπολείμματα που βρήκαν στο σημείο της έκρηξης και θα τα αποστείλουν προς εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή άλλη αντίδραση οργανωμένης ομάδας, καθώς δεν υπήρχε ανάληψη της ευθύνης για το γεγονός.
Το μόνο κομμάτι της έρευνας που έχει αποκλεισθεί είναι αυτό της κλοπής, καθώς είναι προφανές ότι οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν υλικές ζημιές.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη μεγάλη έκρηξη σε Α.Τ.Μ, είχε προκληθεί πριν από ένα και πλέον χρόνο στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Κωνσταντά. Την τελευταία πενταετία στο Βόλο έχουν σημειωθεί τέσσερις εκρήξεις σε Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ).

(Επίσης, σχετικό ρεπορτάζ της "θεσσαλίας" βρίσκεται στο http://www.e-thessalia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=164589:-lr-&catid=34:topikanea&Itemid=54).

Ακολουθεί η ανάληψη ευθύνης που στάλθηκε μέσω e-mail:

Την χθεσινή νύχτα τοποθετησαμε εμπρηστικο μηχανισμό
στην εθνική τράπεζα στην περιοχή των αγ.αναργύρων στο Βόλο.
Επιλέξαμε να επιτεθούμε ώστε να προκαλέσουμε υλικές ζημιες
και να διαταράξουμε έστω στο ελάχιστο την ομαλή ρόη του χρήματος.

Οι τράπεζες θα αποτελούν κατ'εξοχήν στόχο μας ως οικονομικοί
μηχανισμοί εκμετάλευσης αλλά και ως σύγχρονοι ναοί του συστήματος
οι οποιοί παράγουν και αναλώνουν πειθήνιους καταναλωτές.Αρκεί να
συγκρίνει κανεις τα ψεύτικα χαμόγελα των ηλίθιων διαφημίσεων τους,
με τη μίζερη πραγματικότητα των δανείων σε συνδυασμό με τα καταναγκαστικά
8ωρα και θα διακρίνει το επιστέγωμα της αθλιότητας που ονομάζεται
κοινωνική ειρήνη.

Ακριβώς εκεί είναι που στοχεύουμε:στην υπονόμευση και την καταστροφή της.
Για αυτό ο χρόνος και ο τόπος των επιθέσεων δεν περιορίζεται, η διεξαγωγή
τους δεν περιμένει αφορμές.Σκοπός μας η γενίκευση και διάδοση τέτοιων
επιθετικών ενεργειών..

Η δράση αυτή αφιερώνεται σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: