Εμπρησμός ΙΧ διευθυντή φυλακών (Ηράκλειο, 17/4/2008)



Αναφορές υπάρχουν μόνο από τα μμε, όπως το http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=868433:

Κάποια αποσπάσματα:

Στις φλόγες τυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας του διευθυντή του κλειστών φυλακών Αλικαρνασσού, Γιώργου Βαρώτση, που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ηρακλείου.
Επρόκειτο για εμπρηστική ενέργεια, από την οποία τα δύο οχήματα, ένα αγροτικό φορτηγάκι και ένα ΙΧ επιβατικό -το οποίο ανήκει στον γιο του- υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος, καθώς η ενέργεια στρεφόταν και στην οικογένειά του που ευλόγως έχει τρομοκρατηθεί. Πάντως η άποψη των διωκτικών Αρχών είναι ότι ο δράστης ή οι δράστες επεδίωκαν απλώς να τον τρομοκρατήσουν, επρόκειτο δηλαδή για προειδοποιητική ενέργεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Βαρώτσης δεχόταν απειλές για τη ζωή του από πρώην κρατούμενο των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος μεταφέρθηκε σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο απέδρασε.
Πριν από περίπου δύο μήνες είχε ενημερώσει σχετικά την Εισαγγελία Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι πριν από δέκα χρόνια άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι του προηγούμενου διευθυντή των φυλακών, που βρισκόταν εντός του περιφραγμένου χώρου της φυλακής.

1 σχόλιο:

directactiongr.blogspot.com είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=857903