Επιθέσεις σε εταιρίες (Αθήνα, 28/3/2008)

Η παρακάτω ανάληψη ευθύνης στάλθηκε με e-mail στο directactiongr@yahoo.gr και δημοσιεύτηκε και στο http://athens.indymedia.org.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 28/3, επιτεθήκαμε στην αντιπροσωπεία της Dexim στους Αγ. Αναργύρους, στον Σκλαβενίτη στην Πανόρμου και στον ΟΤΕ στην Αγ. Παρασκευή, εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη εκμεταλλευόμενες τις ανάγκες επιβίωσης (ρουχισμός, διατροφή, επικοινωνία) των κρατουμένων. Όσοι εμπλέκονται με τη λειτουργία των φυλακών είναι στόχοι επίθεσης. Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε ενάντια στις φυλακές χωρίς να επιτεθούμε στις εταιρίες που συνεργάζονται μαζί τους. Ο σωφρονισμός είναι σύστημα κατασταλτικού αλλά και οικονομικού ενδιαφέροντος. Πέρα από τα τείχη και τα κάγκελα, οι φυλακές ως επιχειρήσεις αποθήκευσης ανθρώπων, είναι και μαζικά καταναλωτικά κέντρα. Στη δημοκρατία η ιδεολογία της καταστολής εκτός από το να δολοφονεί, να βασανίζει και να τιμωρεί πρέπει και να κερδοφορεί. Γιαυτό και οι κρατούμενοι οφείλουν να λειτουργούν και ως παραγωγικές μονάδες. Πρέπει να εργάζονται και να καταναλώνουν ώστε να διατηρείται η εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας του σωφρονισμού. Οι εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα σε μεγαλοεπιχειρήσεις και στο υπουργείο δικαιοσύνης, μας επιβάλλει μια πιο συνολική κριτική του κόσμου των φυλακών για την προοπτική της συνολικής καταστροφής τους.

Οι ενέργειες αυτές είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Χάρη Τεμπερεκίδη, που δολοφονήθηκε από τα πολυβόλα των ΕΚΑΜ, κυνηγημένος στα βουνά της Κορινθίας ύστερα από ληστεία τράπεζας τις μέρες του Φλεβάρη του '99.


Σημείωση: Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε καθεστωτικά μμε λίγο μετά την 1 την νύχτα, χτυπήθηκαν με εμπρηστικούς μηχανισμούς τέσσερα οχήματα του ΟΤΕ, δύο από σούπερ μάρκετ καθώς και ένα του φύλακα. (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=848357)

Δεν υπάρχουν σχόλια: