Φωτιά σε κάλπες φοιτητικών εκλογών (Θεσσαλονίκη, 9/4/2008)



Από "Ναυτεμπορική": Ομάδα περίπου 20 ατόμων, φορώντας κράνη, εισέβαλε σε αμφιθέατρο της Κτηνιατρικής, λίγο πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στις 8 π.μ., έκαψε ψηφοδέλτια και κάλπες και προκάλεσε ζημιές στην αίθουσα.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και χθες το βράδυ στο Πολυτεχνείο, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε σε προεκλογική εκδήλωση, κατεβάζοντας πανώ και αφίσες των παρατάξεων."

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε μαζί με σχετικές φωτογραφίες στο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=854265

"Σήμερα το πρωί σις 8:00 πμ. πραγματοποιήθηκε αντιεκλογική παρέμβαση από 30 αναρχικούς στην Κτηνιατρική σχολή του Α.Π.Θ.
Αφου μπηκαμε στο κτιριο, κινηθηκαμε προς την αιθουσα που θα γινοταν οι εκλογες, πηραμε στα χερια μας την καλπη και μαζι με καποιο εκλογικο υλικο τα καψαμε. Η κινηση μας αυτη συμβολιζει την πληρης αντιθεση στην λογικη της ιεραρχιας και της διαμεσολαβησης-εκπροσωπησης που αναπαραγεται με τις εκλογικες διαδικασιες ακομα και μεσα στα πανεπιστημια. Μιας καταστασης που διαιωνιζεται εδω και χρονια και φερει μεγαλη ευθυνη για την αποχαυνωση και την απαθεια μεγαλου μερους της κοινωνιας. Για μας δεν χωρανε κομματα και κομματαρχες στις ζωες μας και θα ειμαστε παντα εχθρικοι προς αυτα σε οποια κατευθυνση και να λενε πως οδηγουν.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: