Εμπρησμός σε γραφεία του υπουργείου ανάπτυξης (Αθήνα, 21/4/2008)

Προκήρυξη για τη φωτιά στο υπουργείο Ανάπτυξης όπως δημοσιεύτηκε στην "Ελευθεροτυπία" της 25/04/2008:

"«Να καταστρέψουμε ό,τι μας καταστρέφει». Με αυτή τη φράση ολοκληρώνεται κείμενο που αφέθηκε για την «Ε» και το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους «το βράδυ της Δευτέρας 21ης Απρίλη κατέστρεψαν τα γραφεία του υπουργείου Ανάπτυξης βάζοντας φωτιά», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα κάποιας ομάδας.

«Καβάλα, Αλμυρός Βόλου, Μαντούδι Ευβοίας, Αστακός Αιτωλοακαρνανίας, Ελευσίνα: κινητοποιήσεις κατοίκων πραγματοποιούνται ενάντια σε σχέδια κατασκευής νέων εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρησιμοποιούν λιθάνθρακα. Η ΔΕΗ σε συνεργασία με εγχώριες ή πολυεθνικές επιχειρήσεις προωθεί τα επενδυτικά της σχέδια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα Βαλκάνια, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες του συστήματος για κατανάλωση ενέργειας, κάτι που υποδηλώνει τη συνεχή διεύρυνση της οικονομίας και την καθολικότερη υπαγωγή της ύπαρξής μας σε αυτή», αναφέρει ο συγγραφέας του κειμένου.

«Αν ο καπιταλισμός αυτοανακηρύσσεται φιλικός προς το περιβάλλον, είναι για να μετριάσει και να διαχειριστεί τα συμπτώματα της κρίσης που ο ίδιος δημιούργησε».

«Δεν έχουμε οικολογικές ευαισθησίες. Είναι αδύνατο να χωρέσουμε σε πράσινα σλόγκαν που εξαντλούν κάθε προοπτική ρήξης στη μερικότητά τους. Η ανησυχία για την καταστροφή του περιβάλλοντος αφοπλίζεται μέσω της συμμετοχικότητας ενεργών πολιτών σε ειρωνικά προγράμματα καθαρισμού ακτών ή τις γελοίες προτιμήσεις καταναλωτών σε προϊόντα "πράσινων" εταιρειών».

«Οι επιπτώσεις από τη χρήση του λιθάνθρακα δεν είναι παρά μέρος μόνο των συμπτωμάτων της ανάπτυξης που υπόσχεται αυτός ο κόσμος: κλιματική αλλαγή, εξαφάνιση ειδών, ερημοποίηση, καταστροφή δασών. Γι' αυτό και ο τρόπος που μιλάμε και πράττουμε ενάντια σε κάθετι που μετατρέπει τις ζωές μας σε μια απέραντη καταστροφή, στοχεύει στη διαρκή υπονόμευση των καπιταλιστικών δομών, στη συνολική ανατροπή των εξουσιαστικών σχέσεων»."

Δεν υπάρχουν σχόλια: