Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων και ανάληψη ευθύνης (Αθήνα Θεσσαλονίκη, 9/4/2008)



Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/photos/photo.asp?id=8190"

"Μπαράζ εμπρησμών σε τέσσερις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και ένα συνεργείο αυτοκινήτων με ιταλικά κυρίως αυτοκίνητα, καθώς και στην Ελληνοιταλική Σχολή, σημειώθηκε από τη 1 παρά δέκα έως τη 1.15 τα ξημερώματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Συνολικά καταστράφηκαν ή έπαθαν ζημιές 35 αυτοκίνητα από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι."
"...Εκρηξη μηχανισμού με γκαζάκια σημειώθηκε στη 1:05' μετά τα μεσάνυχτα, σε κατάστημα υφασμάτων επί της οδού Βασ. Ηρακλείου 18, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης..."

Την ευθύνη των ενεργειών ανέλαβε η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" μέσω e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:

Την Τετάρτη 9 Απριλίου επιλέξαμε και πυρπολήσαμε εταιρείες ιταλικών συμφερόντων(αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, σχολικό της Ελληνοιταλικής σχολής). Με αυτή την κίνηση στέλνουμε στους φυλακισμένους Ιταλούς συντρόφους που κατηγορούνται για συμμετοχή στη F.A.I.(Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) τον χαιρετισμό μας με φωτιά. Έτσι επαναενεργοποιούμε δυναμικά, τη διεθνιστική επαναστατική αλληλεγγύη.

Οι Ιταλοί σύντροφοι της F.A.I. αποτελούν μια ομοσπονδία που μέσα από τις επιθετικές της ενέργειες, όπως στις 21/12/2003 που τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από την οικία του τότε προέδρου της Ε.Ε. Romano Prodi ή στις 3/3/2005, με την τριπλή επίθεση με βόμβες έξω από στρατόπεδα καραμπινιέρων, στη Γένοβα και στο Μιλάνο διακηρύσσουν.. "Θεωρούμε απαραίτητο ότι κάθε άτομο που δεν έχει τιθασευτεί από την ψεύτικη ευημερία που προσφέρει η δημοκρατία, πρέπει να εκφράζει την οργή του με τη δράση του με κάθε μέσο, θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε τα όνειρα σας, τα οικονομικά σας συμφέροντα και την ησυχία σας. Δεν θα αργήσετε να καταλάβετε τις συνέπειες της αδιαφορίας σας" (απόσπασμα από προκήρυξη της F.A.I.)

Σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή που επέλεξαν, υπήρξαν και απώλειες. Εντάλματα σύλληψης, φυλακίσεις, δικαστικές παρωδίες. Τα τελευταία χρόνια το ιταλικό κράτος, επιτίθεται σφοδρά στο εξεγερσιακό κομμάτι των Ιταλών αναρχικών. Εκτός όμως από τις πολύχρονες ομηρίες, κάποιοι άλλοι σύντροφοι όπως ο Massari, η Rosa, ο Fantazzini, δεν μας συνοδεύουν πλέον στην επικίνδυνη πορεία προς την άγρια ανταρσία, αφού δολοφονήθηκαν απ� το ιταλικό κράτος. Όμως ούτε ακόμη και ο θάνατος δεν είναι ικανός να σβήσει το οργισμένο βλέμμα απ' τα μάτια των εξεγερμένων.

Οι πυρήνες της F.A.I. και όχι μόνο, ανταποδίδουν τα χτυπήματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια συνθήκη διαρκούς συγκρουσιότητας, που η εκεχειρία δεν έχει θέση.

Στη διακήρυξη της η F.A.I. αναφέρει: "χτύπα και κατέστρεψε τους υπεύθυνους της καταστολής και της εκμετάλλευσης. Χτύπα και κατέστρεψε φυλακές, τράπεζες, δικαστήρια και στρατόπεδα.."

Συνένοχοι και εμείς στο έγκλημα της άμεσης επαναστατικής δράσης, επιδιώκουμε μέσα από τις επιθέσεις μας να συγκροτήσουμε εστίες απορρύθμισης της ομαλής κοινωνικής ειρήνης. Να διαπράξουμε το έγκλημα του τερματισμού της σιωπής, να αναβάλουμε τις αναβολές και τους δισταγμούς, να ζήσουμε έξω από τους νόμους που υποδουλώνουν και από τις συμβάσεις που πυροβολούν πισώπλατα. Και ο μόνος σίγουρος τρόπος να το πετύχουμε είναι η συμμετοχή μας στον επαναστατικό πόλεμο, που είναι κηρυγμένος από πάντα.

Έτσι διαδίδουμε τη φωτιά της συνείδησης, σε αυτή την εμπόλεμη συνθήκη που διαλέξαμε για τους εαυτούς μας.

Δεν εγκαταλείπουμε κανένα φυλακισμένο σύντροφο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιταλία, ούτε πουθενά.

Επαναστατικούς χαιρετισμούς στους φυλακισμένους Ιταλούς συντρόφους, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη F.A.I.

Λευτεριά στους φυλακισμένους Ιταλούς συντρόφους που κατηγορούνται για εξεγερτικές πρακτικές.

Όλα συνεχίζονται, θα επανέλθουμε σύντομα.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς



Σημείωση: Προηγούμενες δράσεις της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς:

Τριήμερο "Φεστιβάλ της Φωτιάς":
http://directactiongr.blogspot.com/2008/03/18-19-2032008.html

Σε αλληλεγγύη με τον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή:
http://directactiongr.blogspot.com/2008/02/blog-post_21.html

Σε αλληλεγγύη με τον Βαγγέλη Μποτζατζή:
http://directactiongr.blogspot.com/2008/01/2112008.html

Η παρακάτω διευκρίνηση στάλθηκε στο guestbook:

"μέσα στα πλαίσια ενεργειών επιθετικής αλληλεγγύης στους ιταλούς συντρόφους της FAI, χτυπήσαμε (ίδια μέρα και ίδια ώρα με τους συντρόφους στην Αθήνα, βλ. http://directactiongr.blogspot.com/2008/04/9...) 2 στόχους ιταλικών συμφερόντων: ένα ιταλικό εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα υποκατάστημα της Μπένετον στην Καλαμαριά.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της FAI

συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς (πυρήνας Θεσσαλονίκης)"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στοιχεία για τις διώξεις, στα ελληνικά, στο:

http://www.geocities.com/anarcores/fainformale.html

Ανώνυμος είπε...

Μια μετάφραση στα ιταλικά, από το:

http://www.informa-azione.info/salonicco_atene_collusione_delle_cellule_di_fuoco