17 Νοέμβρη (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο 17/11/2007)

Πηγές:
Athens.indymedia.org
http://www.indy.gr

Στην Αθήνα: Σύμφωνα με αναφορές στο athens.indymedia.org, στη διάρκεια της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με μπογιές και πέτρες στο Συμβούλιο Επικρατείας, σε υποκαταστήματα τραπεζών, σπάστηκαν ΑΤΜ κι ένα κατάστημα της WIND. Επίσης, καταγράφονται συμπλοκές διαδηλωτών με ασφαλίτες που πλεύριζαν το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό μπλοκ, ενώ κυνηγήθηκαν και μέλη της ΠΑΣΠ στα στενά γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Συνολικά πάνω από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες, ενώ ο κρατικός μηχανισμός κινητοποίησε πάνω από 8.000 αστυνομικούς.

Στη Θεσσαλονίκη: Στις 4:20 το πρωί ομάδα τοποθετεί μηχανισμούς με γκαζάκια σε δύο περιπολικά, ένα ημι-βάν και στην πρόσοψη των γραφείων της Δημοτικής Αστυνομίας στον Εύοσμο. Ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia.org:

"Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Πολυτεχνείο"

"Από τη χούντα των συνταγματαρχών στη δημοκρατία των "αντιστασιακών" (όπως οι "βομβιστές" Τζουμάκας, Μπίστης, Σιμήτης και σία), δεν μειώθηκε η ένταση της εκμετάλευσης, δεν κόπασε η βαρβαρότητα της καταστολής. Αντίθετα, έγινε πιο διάχυτη, πιο "αποδοτική"...

ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, Συνοριοφύλακες, Ζητάδες, Ομάδα "Σ", ΕΚΑΜ, Ασφάλεια Πολιτεύματος, Κρατική Ασφάλεια, Ομάδες Σύλληψης, Ειδικοί Φρουροί, Τ.Ε.Ε.Μ., Δημοτόμπατσοι... Αυτοί οι τελευταίοι, συγκεντρώνουν συχνά τα φώτα της δημοσιότητας για την κοινωνική προσφορά τους: Είτε ως κυνηγοί μεταναστών-μικροπωλητών-αφισοκολλητών, είτε ως έκτακτοι φοροεισπράκτορες κλήσεων για τους οδηγούς, ως ρουφιάνοι για τη γειτονιά, ή τσιράκια της "κανονικής" αστυνομίας, ενσαρκώνουν το σύγχρονο, δημοκρατικό, "φιλικό προς τον πολίτη" πρόσωπο της επιτήρησης και του ελέγχου.

Για την συνεισφορά τους στον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, τους ανταμοίψαμε στις 4:20 της 17ης Νοεμβρίου 2007 με 4 μηχανισμούς αποτελούμενους από γκαζάκια, βενζίνη και τα συναφή... Πιο συγκεκριμένα, για το τμήμα του Ευόσμου, οι εποχούμενες περιπολίες προβλέπεται να μειωθούν μετά τους εμπρησμούς δύο περιπολικών κι ενός ημι-βαν. Όσον αφορά τις ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων τους, το νταβατζιλίκι στους καταστηματάρχες μάλλον θα τις καλύψει γρήγορα. Εδώ είμαστε όμως...

Η ενέργεια αυτή είναι το δικό μας "λουλουδάκι" για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου. Την αφιερώνουμε στους αγωνιστές Μάριο Τσουραπά και Χρυσόστομο Κοντορεβυθάκη, που βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 6 Μαΐου για απόπειρα εμπρησμού οχήματος της Δημοτικής Αστυνομίας, στο Παλαιό Φάληρο.

Τα χαιρετίσματά μας σε όλους τους εισαγγελείς, δικαστές, πρυτάνεις, δημοσιογράφους, και κάθε είδους μπάτσους που στο όνομα μιας δημοκρατικής τάξης και ασφάλειας εφαρμόζουν την προληπτική τρομοκρατία του κράτους, δείχνοντας το δρόμο της φυλακής σε όποιον τολμά να αντιστέκεται, όπως στην περίπτωση των διαδηλώσεων της ΔΕΘ, με την σύλληψη της αναρχικής Χριστίνας Τονίδου μέσα στο ΑΠΘ. Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μικρή ομάδα από διαταραγμένα κυρίως άτομα, που εκτρέπονται ανενόχλητα σε έκνομες πράξεις, προκαλώντας καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες"


Σημειώσεις του directactiongr: 1) Δεν βρέθηκε κάποια αναφορά σε επίσημα ΜΜΕ για την ενέργεια αυτή. Τις μέρες πριν το πολυτεχνείο διαμορφώθηκε ένα κλίμα κρατικής τρομοκρατίας με ανακοινώσεις περί άρσης ασύλου, αστυνομοκρατίας κλπ, ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια έκαναν λόγο για την "πιο ειρηνική πορεία" αποκρύπτοντας κάθε αναφορά ακόμα και σε γεγονότα που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια της πορείας. Όλες οι αναφορές για γεγονότα που χρησιμοποιούνται εδώ προέρχονται από το athens.indymedia.org και το www.indy.gr 2) Ως "μικρές ομάδες από διαταραγμένα κυρίως άτομα..." περιέγραψε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών θεσσαλονίκης Β. Φλωρίδης, στο έγγραφο κοινοποίησης της εντολής του για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου τους μη-ειρηνικούς διαδηλωτές.

Κατά την κατάθεση στεφανιών φοιτητές από τα "Αυτόνομα Σχήματα Θεσσαλονίκης" κατέθεσαν μια κάμερα που έσπασαν ενώ λειτουργούσε μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων (άσυλο). Ακολουθεί το κείμενό τους, από το athens.indymedia.org:

"Δεν είναι καιροί για λουλούδια...

Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Το 1973 κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη κοινωνία. Το 2007 η κοινωνία που οραματίστηκαν εξακολουθεί να αποτελεί ένα όνειρο. Για το λόγο αυτό, η διεκδίκηση μιας ελεύθερης, δίκαιης, "ανθρώπινης" κοινωνίας είναι και σήμερα επίκαιρη και μάλιστα χρίζει επανανοηματοδότησης.

Η κατάθεση στεφάνων είναι ένα θέατρο παραλόγου, καθώς σε αυτή συναντάμε από επαγγελματίες αριστερούς μέχρι πολιτικούς συνεχιστές της χούντας. Η παρέλαση των - επίτιμων και μη - κυβερνητάδων, νομαρχέων και λοιπόν πολιτικοειδών, αποσιωπά την ουσία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και κάθε εξέγερσης.

Ο αγώνας συνεχίζεται και σήμερα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες, τις παρακολουθήσεις και χαρτογραφήσεις πολιτικών χώρων, την καταπάτηση του ασύλου, την εμπορευματοποίηση της γνώσης και το ξεπούλημα των εργατικών δικαιωμάτων. Όσο τα κοινωνικά κεκτημένα συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, η κοινωνία μπαίνει σε μία κατάσταση φοβική. Ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε. Απέναντι στην ασυδοσία κράτους και κεφαλαίου, προτάσσουμε τη ριζοσπαστική σκέψη και την άμεση δράση.


Με βάση τους λόγους που προαναφέρθηκαν, καταθέτουμε σήμερα, 17 Νοέμβρη 2007, στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτόν τον ηλεκτρονικό χαφιέ, που δρούσε ανενόχλητος εντός του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ - ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ

Είμαστε αυτοί που οι αριστεροί και δεξιοί γονείς μας, μας έλεγαν να μην κάνουμε παρέα...

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"


Στη διάρκεια της πορείας σπάστηκε το ταχυδρομείο στην Εθν. Αμύνης, ενώ πραγματοποιήθηκε και επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου (στην Πλ. Αριστοτέλους). Περισσότερα στο www.indy.gr.

Στο Ηράκλειο Κρήτης: Πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με πέτρες, μπουκάλια και μπογιές σε τράπεζες και κάμερες επιτήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: