Καταλήψεις σχολείων και βανδαλισμοί (Αθήνα-Ρόδος, 9/11/2007)

Πηγή: http://www.megatv.com/gegonota/shownews.asp?id=29605&cat=1

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μέγκα: "εκρηκτικές διαστάσεις παίρνουν πλέον οι καταλήψεις των σχολείων, με τους καταληψίες μαθητές να συγκρούονται μετωπικά με τους διευθυντές και τους γονείς που θέλουν ανοιχτά τα σχολεία και καταγγέλλουν μεγάλες φθορές.

Στο 28ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι, ο διευθυντής κατέθεσε μήνυση εναντίον δέκα μαθητών, επειδή -όπως υποστηρίζει- του επιτέθηκαν στην προσπάθειά του να μπει στο υπό κατάληψη σχολείο. Στη μηνυτήρια αναφορά του, μάλιστα, αναφέρει ότι μέσα στο χώρο του σχολείου έχουν γίνει καταστροφές.

Την ίδια στιγμή, 12 μαθητές από το πρώτο ΤΕΕ Αθηνών αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ακόμη και της προφυλάκισης, αφού κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για φθορές, κλοπές και οπλοχρησία, κατά τη διάρκεια περυσινής κατάληψης.

Στη Ρόδο, η κατάσταση έχει οξυνθεί μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα που προκάλεσε η μήνυση γονέα κατ' αγνώστων για καταστροφές σε σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη. Στο σχολείο πήγε ακόμη και η σήμανση για να συλλέξει δακτυλικά αποτυπώματα, αφού εκτός από τις καταστροφές βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες. Οι μαθητές κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και καταγγέλλουν ότι κάνουν μάθημα σε κτίρια με πρωτόγονες συνθήκες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: