Νέα από τις απεργίες (Αθήνα, 10/3/2008)


Πηγές: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=28607 - http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=9561944 -

Μέχρι την Τετάρτη τουλάχιστον θα συνεχιστεί η απεργία των οδοκαθαριστών και των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας.
Την Τετάρτη 19/3 καλούν σε απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, δικαστικοί υπάλληλοι και η ΟΜΕ ΟΤΕ.
Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.
Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές.
Προβλήματα στην τροφοδοσία μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων στην Τράπεζα Της Ελλάδος, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας θα απεργούν όλη την εβδομάδα υπό την κάλυψη της ΟΤΟΕ.
Έφεση άσκησε ο ΟΛΠ κατά της πρωτόδικης απόφασης που απέρριψε την αγωγή του κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Εν τω μεταξύ, γύρω στα 4,2 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα διαφυγόντα έσοδα τις τρεις ημέρες που δεν λειτούργησε το ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της απεργίας των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος [το ποσό αυτό θα εισέπρατταν, κυρίως, η ΕΧΑΕ, δηλαδή η εταιρεία που εκμεταλλεύεται εμπορικά την αγορά μετοχών, οι χρηματιστηριακές εταιρείες -ελληνικές και ξένες- και το ελληνικό Δημόσιο (μικρά ποσά αναλογούν και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που εισπράττει πόρο από τις συναλλαγές)].

12/3: Πορεία πάνω από 6.000 απεργών στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της οποίας σκουπίδια από απορριματοφόρα πετάχτηκαν σε μπάτσους που φρουρούσαν το Υπουργείο Απασχόλησης. Οι μπάτσοι κατέθεσαν μήνυση...



Φωτογραφίες από την πορεία στο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=840411

15/3: Άγνωστοι πυρπολούν πάνω από 20 σωρούς σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία προσαγάγει έναν 58χρονο.



Στην Αθήνα ξέσπασαν συμπλοκές όταν διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν τη χωματερή των Άνω Λιοσίων, διευκολύνοντας τη διέλευση απορριματοφόρων προκειμένου να σπάσει η απεργία. Αμέσως κατέφτασαν 100άδες απεργών που εμπόδισαν τους απεργοσπάστες.



Εντωμεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του πρωτοδικείου, απαγορεύεται κάθε ανάλογη μελλοντική κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ προς ικανοποίηση ίδιων αιτημάτων.

17/3: Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καταλαμβάνουν το κτίριο του Δημαρχείου στην Αθήνα, μπλοκάροντας τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τις απεργοσπαστικές κινήσεις του Δήμου.
Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=842229

Επίσης: http://antistasigr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: