Επίθεση με μολότοφ σε τράπεζα (Αθήνα, 25/3/2008)

Αναδημοσίευση από: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=30146

"Εμπρηστική επίθεση πραγματοποίησε στις 3 τα ξημερώματα, ομάδα αγνώστων, στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Κώστα Βάρναλη 12, στο Περιστέρι.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της Τράπεζας και πέταξαν στο εσωτερικό της βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το υποκατάστημα.

Μετά την επίθεση από την αστυνομία έγιναν 10 προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους."

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το εσωτερικό της τράπεζας καταστράφηκε ολοσχερώς από περίπου 10 κοκτέιλ μολότοφ, ενώ ζημιές υπέστη και γειτονικό περίπτερο.

Ανάληψη ευθύνης στην "Ελευθεροτυπία": http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=51955472

"Σε «ένδειξη αλληλεγγύης στον φυλακισμένο αναρχικό Γιάννη Δημητράκη, που με την αξιοπρεπή στάση του απέναντι στο βάρβαρο σωφρονιστικό σύστημα αποτέλεσε την αφορμή πριν από ένα χρόνο για ένα κύμα εξεγέρσεων σε πολλές φυλακές της χώρας», έγινε η εμπρηστική επίθεση, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε υποκατάστημα της «Εμπορικής Τράπεζας».

«Λευτεριά στους φυλακισμένους αγωνιστές. Ο αγώνας συνεχίζεται», πρόσθεσε ο άγνωστος που ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημά του στην «Ε», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα κάποιας ομάδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: