Διαδηλωτές ακυρώνουν εκδήλωση τσιμεντοβιομηχανίας (Βόλος, 4/3/2008)

Αναδημοσίευση από http://www.indy.gr/

"Τετρακόσιοι και πλέον διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου διαμαρτυρόμενοι για την αερορύπανση, κρατώντας πανό και πλακάτ, φώναζαν συνθήματα κατά της ΑΓΕΤ και εισέβαλαν μέσα στο θέατρο.

Μετά από μιάμιση και πλέον ώρα επεισοδίων, εντάσεων, προπηλακισμών ο διευθυντής του εργοστασίου ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση αναβάλλεται. Παρότι βρισκόταν στο Βόλο δεν προσήλθε ο καλεσμένος στην εκδήλωση Ισίδωρος Κούβελος, όπως επίσης δεν προσήλθαν όπως είχαν ανακοινώσει οι δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας που θα βραβεύονταν στην εκδήλωση από την ΑΓΕΤ!!!!

Να σημειωθεί εδώ ότι η πόλη του Βόλου υποφέρει από τη ρύπανση που προκαλεί η ΑΓΕΤ, η οποία δεν λαμβάνει τα απαραίτητα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έχει κυριαρχήσει στην περιοχή, δεν υπολογίζει νόμους και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα κέρδη της. Οι βουλευτές και οι τοπικοί «άρχοντες» αποδέχονται υποτακτικά χορηγίες της εταιρείας για πολιτιστικές εκδηλώσεις και στη συνέχεια βραβεύοντα, από την ΑΓΕΤ και έτσι νομίζουν ότι κάνουν το χρέος τους και δεν είναι συμμέτοχοι στα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών."

Το κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" για την διαδήλωση:

Εν μέσω νέφους, σκόνης και μικροσωματιδίων έρχεται η ΑΓΕΤ να τιμήσει τους δημοτικούς και νομαρχιακούς μας άρχοντες για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων.

Απόλυτα θρασεία η στάση της να διοργανώνει φανφάρες σε μια πόλη, την οποία μαζί με άλλους «ομότεχνούς» της (Λιμεναρχείο- Xαλυβουργία) έχει φλομώσει στη σκόνη και το καυσαέριο. Και απόλυτα κατανοητή, όσον αφορά τα τιμώμενα απ’ αυτήν πρόσωπα, που επί χρόνια την αδειοδοτούν, της επιτρέπουν να καίει ό,τι θέλει και όσο θέλει, που δέχονται ασμένως τις χορηγίες της για τα ματαιόδοξα σχέδιά τους (Μεσογειακοί αγώνες, Αργώ)και που έχουν στην ουσία κοινό μ’ αυτήν στόχο: Τσιμέντο να γίνει!

Η υποκρισία των τοπικών αρχών βέβαια, όταν μη τολμώντας να εμφανισθούν σ’ αυτήν την ωραία εκδήλωση φοβούμενοι την κατακραυγή των συμπολιτών μας παραχωρώντας στην ΑΓΕΤ το Δημοτικό θέατρο για τα καραγκιοζιλίκια της. Υποκρισία που, όσον αφορά το Δήμο, εκδηλώνεται και σε όψιμη αγάπη για το πράσινο, φυτεύοντας δενδρύλλια δίπλα σε ξεριζωμένα από μπουλντόζες δέντρα και θάμνους.

Τι να περιμένουμε πια από αυτούς που παρέδωσαν την πόλη στο αυτοκίνητο με τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και τα τεράστια πάρκιγκ; Αυτούς που ψελλίζουν ότι ΘΑ πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, δηλώνοντας οι ίδιοι αναρμόδιοι; Ή από εκείνους που διακήρυσσαν μέχρι πρόσφατα ότι δεν πρέπει να πολυμιλάμε για ρύπανση, γιατί δυσφημίζουμε την πόλη μας; Και από ποια κυβέρνηση να περιμένουμε μέτρα; Αυτήν που ρίχνει το φταίξιμο στους ανέμους από τη Σαχάρα;

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ! Ας «τιμήσουμε» κι εμείς την ΑΓΕΤ κι όλους όσοι μας φιλοδωρούν με τα δηλητήριά τους, αλλά και όσους μας εμπαίζουν με συνεχή και συνεπή αγώνα για καθαρό αέρα, αλλά και την οργή μας για το θράσος και την υποκρισία τους. Θα μας βρίσκουν σίγουρα μπροστά τους συνεχώς. Και δεν θα κρατάμε βέβαια μετάλλια!

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 8μ.μ. έξω από το Δημοτικό θέατρο!
ΑΣ μην επιτρέψουμε να μας εμπαίζουν άλλο!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.oikologio.gr/content/view/265/111/

Δεν υπάρχουν σχόλια: