Απεργιακές κινητοποιήσεις (Αθήνα, 5-6/3/2008)Εν όψει της σχεδιαζόμενης υποβάθμισης της ασφάλισης, η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ θέτοντας 19 μονάδες εκτός λειτουργίας παρέλυσε την παροχή ηλεκτρισμού, προκαλώντας black out σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας μπλόκαραν για κάποιες ώρες τις εργασίες του χρηματιστηρίου και τραπεζών. Η εργοδοσία και στις δυο περιπτώσεις κινείται νομικά ώστε να κηρύξει τις απεργίες "παράνομες και καταχρηστικές". Ήδη έχουν αποχωρήσει 24 ώρες από την εργασία τους και οι λιμενεργάτες, μπλοκάροντας τις φορτο-εκφορτώσεις. Περισσότεροι κλάδοι αναμένεται να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, όπως οι φοιτητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οι οδοκαθαριστές που κήρυξαν απεργία για το σαββατοκύριακο, ενώ ο δήμος Αθηναίων δήλωσε σχετικά ότι θα προσλάβει έκτακτους εργαζομένους για τις μέρες της απεργίας!

Από αναφορές στα:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=837950
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=838288:

Συμπλοκές ξέσπασαν στις 5/4 έξω από το μέγαρο μαξίμου, όπου συνεδρίαζε η κυβερνητική επιτροπή για το ασφαλιστικό, όπου η αστυνομία απώθησε τους 1000 περίπου συγκεντρωμένους με χρήση δακρυγόνων μετά από απόπειρες να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Στις 6/4 εναερίτες της ΔΕΗ συγκρούστηκαν με μπάτσους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ εκδικαζόταν το αν θα κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: