Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης (Αθήνα, 25/1/2008)



Περισσότερα: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=819278

Επίθεση με μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Πεύκης, πραγματοποίησε άγνωστος αριθμός ατόμων. Από την επίθεση καταστράφηκαν τουλάχιστον τέσσερα περιπολικά, δύο ασφαλίτικα και μια μοτοσυκλέτα, παρκαρισμένα έξω από το Α.Τ.

Σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα, κατέφυγαν στην ταράτσα του κτιρίου, ενώ ο φρουρός μπήκε μέσα στο τμήμα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. Αργότερα έγιναν περίπου 20 προσαγωγές από την κοντινή περιοχή, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η "αντιτρομοκρατική".

Το ίδιο βράδυ έγινε ακόμα μια επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ επί της Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Ανάληψη Ευθύνης στην "Ελευθεροτυπία":

Οι «Κύκλοι Διασάλευσης της Κοινωνικής Ειρήνης» ανέλαβαν με κείμενό τους στην «Ε» την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., μία μοτοσικλέτα πολίτη και να προκληθούν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Στο κείμενό τους εξηγούν γιατί δεν είναι «αναίτια η επίθεση σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα», επισημαίνουν ότι «δεν ξεχνούν» τους βασανισμούς, τους εξευτελισμούς, τους ξυλοδαρμούς και τους βιασμούς μέσα στα αστυνομικά τμήματα, τις απαγωγές και τις «τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις» και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους φυλακισμένους αναρχικούς και τους διωκόμενους συντρόφους τους.

«Είναι τελικά αναίτια η επίθεση σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα; Από τη δική μας μεριά η απάντηση είναι αυτόνομη, είναι η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης απέναντι σε όσους έχουν εξευτελιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί, βασανιστεί και δολοφονηθεί τόσο μέσα στα άντρα της κρατικής βαρβαρότητας (αστυνομικά τμήματα, φυλακές) όσο και έξω από αυτά στο όνομα της ασφάλειας, της εύρυθμης κρατικής λειτουργίας και της κοινωνικής γαλήνης», γράφουν.

«Αν κάποιοι ξεχνάνε τους βασανισμούς μεταναστών και όχι μόνο, και τους "ανεξήγητους" θανάτους μέσα σε Α.Τ., όπως προσφάτως σε αυτά της Ομόνοιας και της Ακροπόλεως, εμείς όχι. Αν κάποιοι ξεχνάνε τους εξευτελισμούς και βιασμούς μέσα σε Α.Τ. καθώς και την ανάμιξη πολλών μπάτσων στο εκτεταμένο εμπόριο γυναικείας σάρκας (trafficking), εμείς όχι. Αν κάποιοι ξεχνάνε τη συγκαλυμμένη δράση "αγανακτισμένων" πολιτών, φασιστών και παρακρατικών με τους μπάτσους, με τα τελευταία περιστατικά αυτά στου Ρέντη και στο Αιγάλεω, εμείς όχι. Αν κάποιοι ξεχνάνε τις συνεχείς παρενοχλήσεις και απειλές απέναντι σε συντρόφους με πιο πρόσφατη την απαγωγή συντρόφου στο Ηράκλειο της Κρήτης από κουκουλοφόρους μπάτσους, καθώς και τις απόπειρες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων σε συντρόφους από ασφ-αλήτικες μηχανές, εμείς όχι».

«Αν κάποιοι ξεχνάνε τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από τα ΜΑΤ (φοιτητικές κινητοποιήσεις, Ασφαλιστικό, λιμενεργάτες) καθώς και τους ξυλοδαρμούς των εξεγερμένων του Απρίλη σε όλες τις φυλακές της χώρας, εμείς όχι. Αν κάποιοι ξεχνάνε τις "τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις" τόσο στα σύνορα από συνοροφύλακες μπάτσους όσο και καθημερινά στους δρόμους των μητροπόλεων, εμείς όχι», προσθέτουν.

«Για όλα αυτά και όχι μόνο επιτεθήκαμε στο Α.Τ. Πεύκης την Παρασκευή 25 Γενάρη, στις 9, καταστρέφοντας όσα αστυνομικά οχήματα βρίσκονταν έξω από το τμήμα. Οσο δε για τη βιτρίνα της εντεινόμενης αστυνομοκρατίας, αυτή θρυμματίζεται μπροστά στην αποφασιστικότητα και την οργή εξεγερμένων ανθρώπων. Η μόνη σχέση μεταξύ επαναστατών με τους μπάτσους, καθώς και με μια κοινωνία ευυπόληπτων πολιτών-ρουφιάνων είναι μία, αυτή του μισητού εχθρού», εξηγούν και στέλνουν «επαναστατικούς χαιρετισμούς στους αναρχικούς: Γ. Δημητράκη, Γ. Βούτση-Βογιατζή, Χ. Κοντορεβυθάκη, Μ. Τσουραπά, Β. Μποτζατζή, Ν. Κουνταρδά, στους τρεις διωκόμενους της υπόθεσης της 'Εθνικής Τράπεζας' στη Σόλωνος και στους τρεις διωκόμενους της υπόθεσης του εμπρησμού γαλλικής αντιπροσωπείας».

«Λευτεριά σε όλους, αγώνας για την κοινωνική ανατροπή», γράφουν και καταλήγουν με το εξής υστερόγραφο: «Γνωρίζαμε ότι συνήθως ο φρουρός τις περισσότερες φορές βρισκόταν στο φυλάκιο ή στεκόταν στο πεζοδρόμιο του τμήματος και γι' αυτό είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Η αλήθεια είναι ότι απογοητευτήκαμε όταν τον αντικρίσαμε καταχωνιασμένο σε κάποιο από τα γραφεία του ισογείου του τμήματος».

* Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου στην «Ε», η επίθεση στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη, το μεσημέρι της Τετάρτης, έγινε «ως ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφό μας Γιώργο Βούτση-Βογιατζή». «Κανένας σύντροφός μας δεν θα μείνει μόνος», πρόσθεσε ο άγνωστος που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/02/200

Δεν υπάρχουν σχόλια: