Εμπρησμός αυτοκινήτων Security (Αθήνα, 24/12/2007)

Πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=91228912

"Οι Επαναστατικές Ομάδες Επίθεσης ανέλαβαν με δισκέτα υπολογιστή, που άφησαν για την «Ε», την ευθύνη για τον εμπρησμό σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της εταιρείας «Group 4 Securicor», στον Κολωνό.


«Στις 24 Δεκεμβρίου χτυπήσαμε τα κεντρικά γραφεία της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης "Group 4-Wackenhut" καταστρέφοντας περίπου 15 οχήματα χρηματαποστολών. Η εταιρεία αυτή εκτός ότι διαθέτει ιδιωτικές φυλακές σε Αμερική και Αγγλία, στη χώρα μας αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του ολοένα και αυξανόμενου παρα-αστυνομικού σώματος των επαγγελματιών security που κατακλύζει τους δρόμους, γιγαντώνει τον μεγάλο αδελφό τοποθετώντας παντού κάμερες, μεταφέρει τον πλούτο των τραπεζών και φυλάει διάφορους καπιταλιστικούς στόχους συμβάλλοντας έτσι στον ολοένα αυξανόμενο έλεγχο και την καταστολή», αναφέρουν στο κείμενο.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Μπροστά στην οργή εξεγερμένων ανθρώπων δεν είναι ασφαλείς ούτε στα γραφεία τους. Η επίθεσή μας αυτή αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους μας Γ. Δημητράκη, Γ. Βούτση-Βογιατζή, Μ. Τσουραπά, Χ. Κοντορεβυθάκη, Β. Μποτζατζή, καθώς και στους κρατούμενους της "Ε.Ο. 17Ν" που κρατούνται σε καθεστώς απομόνωσης. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους κρατούμενους του Απρίλη, πολλοί από τους οποίους βιώνουν βασανιστήρια και συνεχείς μεταγωγές. Ολα συνεχίζονται...», καταλήγουν.

Η επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στις 11.30 το βράδυ, στη διασταύρωση της οδού Ηρούς 100 με τη λεωφόρο Κηφισού και, παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν ζημιές σε εννέα οχήματα.

* Ορφανή παραμένει, όμως, η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Τράπεζας Κύπρου, στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση σημειώθηκε στις 4.43 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/12/2007"

Δεν υπάρχουν σχόλια: