Επιβάτες τρένου του ΟΣΕ αρνήθηκαν να πληρώσουν (23/1/2008)

Αναφορά στο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=818117

"Σήμερα το πρωΐ στο τρένο του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα περίπου 100 επιβάτες αρνήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου διαμαρτυρόμενοι για τις καθημερινές καθυστερήσεις.

Ο σταθμάρχης έδωσε εντολή να ακινητοποιηθεί το τρένο στο σταθμό Μενιδίου. Εκεί τους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις για την εξακρίβωση των στοιχείων των επιβατών που αρνήθηκαν να πληρώσουν. Όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας συμπληρώσει.

Η διαμαρτυρία απαγορεύεται. Ακόμα περισσοτερο απαγορεύεται η διαμαρτυρία με μορφή άρνησης πληρωμής. Τουλάχιστον ας διαδηλώσουν, να καταναλωθεί και κανένα δακρυγόνο, να παρουμε την μίζα από την αγορά και να προωθήσουμε και την στρατιωτική βιομηχανία. Αλλά όχι και να μην πληρώσουν!!! Αυτό είναι το μόνο που πραγματικά τους πονάει. Μήπως να αναπτύξουμε σοβαρά αυτήν την μορφή αγώνα;

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ - ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ - ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΦΥΣΙΚΑ"

3 σχόλια:

π. είπε...

Φυσικά αυτό είναι το μόνο που τους πονάει..και αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι που να έχει πραγματικό αποτέλεσμα πρέπει να μπορεί να διαλέξει τον σωστό τρόπο. Δεν τους πονάει τόσο μια σπασμένη τράπεζα, ή ένα περιπολικό, πόσο μάλλον τους δίνει πατήματα για νέα "μέτρα". Αλλά το να μην πληρώνουμε για τη σαπίλα που μας σερβίρουνε, ε όχι, πάει πολύ..

acaliptos είπε...

Ο ργανισμός
Σ κουριασμενων
Ε γκεφάλων Θα ελεγα...
επιβατης προαστιακου

Ανώνυμος είπε...

1. δεν νομίζω ότι έχουν πια ανάγκη από πατήματα, ότι μέτρο είναι να περάσει το κράτος, θα το περάσει, το θέμα είναι να αντιστεκόμαστε, όχι να κάνουμε τα καλά παιδιά, μπας και τύχουμε καλύτερης μεταχείρισης.

2. Δεν νομίζω να τους πονάει ιδιαίτερα το αντίτιμο, και να μην τα αρπάξουν από κεί θα μας ξεζουμίσουν από αλλού, γι αυτούς δουλεύουμε άλλωστε. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η συλλογική αντίσταση και οι δεσμοί αλληλεγγύης που αναπτύσσονται!

3. Πραγματικά καταπληκτική η κίνηση των επιβατών, αλλά δε βλέπω γιατί να μπαίνει αντιπαράθεση με όποια άλλη, ίσα ίσα εκεί βρίσκεται ο πλούτος του αγώνα και της δράσης. Επίσης, σε Ιταλία, Γαλλία έχουν αναπτυχθεί εκτεταμένοι αγώνες στο πεδίο αυτό (σιδηρόδρομοι-μαζική συγκοινωνία), στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είμαστε αρκετά πίσω.

φιλικά προς όλους

αναβάτης ποδηλάτου :)