Βανδαλισμοί και κλοπές σε δημοτικό κτίριο (Αθήνα, 15/12/2007)

Αναδημοσίευση από: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=857769

Αγνωστοι διέρρηξαν το κτίριο του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων, απέναντι από τον Αρειο Πάγο. Οι δράστες άδειασαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μικροαντικείμενα από τις αίθουσες πολιτιστικών δρώμενων και προκάλεσαν καταστροφές σε πόρτες και γραφεία.

Τη διάρρηξη διαπίστωσαν οι φύλακες του Δήμου όταν μετέβησαν το πρωί της Κυριακής να ξεκλειδώσουν το κτίριο και να ετοιμάσουν την κεντρική αίθουσα για την πρόβα χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με συντελεστές παιδιά της περιφέρειας.

Οι φύλακες βρήκαν διερρηγμένες τόσο την κεντρική είσοδο, όσο και τις υπόλοιπες πόρτες του κτιρίου, ακόμη και αυτές που οδηγούν στις τουαλέτες. Σπασμένο ήταν και το χρηματοκιβώτιο του γυμναστηρίου και η είσπραξη των τελευταίων 10 ημερών, περίπου 2.500 ευρώ, είχε «κάνει φτερά».

«Η διάρρηξη έγινε σίγουρα κατά τις νυχτερινές ώρες χθες, καθώς ως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, το κτίριο ήταν ανοικτό για τους πελάτες του γυμναστηρίου και τις προετοιμασίες της γιορτής. Το πρωί, τόσο οι φύλακες, όσο και τα παιδάκια που προσήλθαν για την πρόβα, έπαθαν σοκ» δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης, Βασίλης Κικίλιας

«Είμαστε έντονα προβληματισμένοι όχι μόνο με το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά γενικότερα, με τα κρούσματα διαρρήξεων σε ολόκληρη την Αθήνα. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα φύλαξης των χώρων του Δήμου. Ζούμε σε μια πολυπολιτισμική πόλη με σημαντικό πληθυσμό, αλλά και μεγάλο αριθμό μεταναστών, εκ των οποίων πολλοί είναι αδήλωτοι» είπε.

Ο πρόεδρος του ΟΝΑ δήλωσε τη διάρρηξη στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου κατέθεσε και μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ το κτίριο του ΟΝΑ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: