Εμπρησμός δημοτικού σχολείου (Λάρνακα Κύπρου, 30/12/2007)

Πηγή: http://www.go2.com.cy/main/default.aspx?newsid=76566&tabid=1

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι βανδαλισμοί σχολείων στη Λάρνακα. Στόχος εμπρηστών, για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, έγινε το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων. Στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, άγνωστοι δράστες έθεσαν κακόβουλα φωτιά σε αίθουσα ειδικής διδασκαλίας του σχολείου.
Γείτονες, που είδαν τις φλόγες και τους καπνούς να βγαίνουν από το Δημοτικό Σχολείο, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας και χάρη στην έγκαιρη επέμβασή της αποφεύχθηκε η επέκταση της πυρκαγιάς και σε γειτονικές αίθουσες του σχολείου. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η ειδική αίθουσα, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο σχολείο. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας διενήργησαν χθες έρευνες στο σχολείο και από τη σκηνή περισυνελέγησαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Φαίνεται ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα από εξωσχολικούς, αφού και πριν από λίγες μέρες άγνωστοι νεαροί έσπασαν πόρτες του σχολείου και δύο φορές προκάλεσαν ζημιές στην αποθήκη.
Ο υπεύθυνος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεζεκιήλ Παπαδόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τους βανδαλισμούς και τις εγκληματικές ενέργειες που γίνονται τον τελευταίο καιρό σε σχολικά κτίρια στη Λάρνακα. Το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων φαίνεται να είναι στα κτίρια υψηλού κινδύνου, αφού πολλές φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο νεαρών βανδάλων, που διαμένουν στο συνοικισμό και τις γύρω περιοχές.
Οι επανειλημμένοι βανδαλισμοί στο σχολείο μέσα σε μια εβδομάδα προβληματίζουν έντονα τους αρμοδίους. Ο εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Ιωάννης Φιλίππου παραδέχθηκε πως υπάρχει έξαρση του φαινομένου στις Καμάρες, παρά τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί, μια και το συγκεκριμένο δημοτικό ήταν πάντα στόχος βανδαλισμών από εξωσχολικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: