Εμπρησμός Τράπεζας και Ανάληψη Ευθύνης (Αθήνα, 19/1/2007)



Σύμφωνα με αναφορές στο athens.indymedia.org άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε υποκατάστημα της eurobank στα πετράλωνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην τράπεζα. Στο directactiongr@yahoo.gr έφτασε ανώνυμο e-mail με την παρακάτω ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια:

Οι πυρήνες εμπρηστικής αλληλεγγύης αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εμπρησμό της eurobank επί της τριών ιεραρχών στα πετράλωνα το σάββατο 19 ιανουαρίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον φυλακισμένο αναρχικό Βαγγέλη Μποτζατζή κατηγορούμενο για 3 εμπρησμούς σε κρατικούς-οικονομικούς στόχους και στους τρείς καταζητούμενους συντρόφους για την ίδια υπόθεση.

Οι εγκαταστάσεις κρατικών εταιριών, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι τράπεζες, ήταν και θα είναι οι στόχοι του σήμερα, στόχοι που ο καθέ επαναστάτης επιλέγει να πλήξει. Οι επιθέσεις αυτές είναι γέννημα μιας συνολικής αντίληψης και πορείας πράξεων ενάντια στην καπιταλιστική-οικονομική κυριαρχία. Οι λέξεις αυτές δεν προσπαθούν να βρούν τον εαυτό τους σε μια «τυπική ανάληψη ευθύνης» γιατι η ουσία τους βρίσκεται στην μετάδοση της επαναστατικής φλόγας. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Οι διώξεις δεν θα σταματήσουν τις εμπρηστικές δράσεις και τις επαναστατημένες συνειδήσεις. Τιμή σε εκείνους που στη ζωή τους όρισαν τόπο και χρόνο, το πώς και το γιατί…

Οι στάχτες των καμμένων τραπεζών για τους καταζητούμενους συντρόφους και τον φυλακισμένο αναρχικό Βαγγέλη Μποτζατζή.

Πυρήνες Εμπρηστικής Αλληλεγγύης


Σημείωση: ο Βαγγέλης Μποτζατζής είναι αναρχικός από τη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις Φυλακές Κομοτηνής, κατηγορούμενος για εμπρησμούς σε μια αντιπροσωπεία γαλλικών αυτοκινήτων, σε μια τράπεζα millenium και σε οχήματα της ΔΕΗ. Η δίωξή του βασίζεται στην καταγγελία ενός σεκιουριτά. Για την ίδια υπόθεση διώκονται ακόμη τρία άτομα που παραμένουν φυγόδικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: