Εμπρησμός διπλωματικού οχήματος (Αθήνα, 19/1/2008)



Αναφορά: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=816840

"Το ΙΧ αυτοκίνητο του επίτιμου προξένου της Χιλής στην Αθήνα και το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στα Πετράλωνα έγιναν στόχοι εμπρηστών, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αγνωστοι πυρπόλησαν στις 4 τα ξημερώματα το ΙΧ αυτοκίνητο του επίτιμου πρόξενου της Χιλής, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Διογένους 10, στο Χαλάνδρι.

Οι δράστες τοποθέτησαν κάτω από το ΙΧ αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια, με αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Λίγο αργότερα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση «Μαχόμενη Αλληλεγγύη», για τον αγώνα των ιθαγενών της Χιλής.

Νωρίτερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Τριών Ιεραρχών 8-10, στα Πετράλωνα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές."

Αναδημοσίευση από: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

directactiongr.blogspot.com είπε...

"Εν τω μεταξύ, την ευθύνη για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του επίτιμου πρόξενου της Χιλής τα ξημερώματα της Κυριακής ανέλαβε με τηλεφώνημά του στην «Ε» άγνωστος εκ μέρους της «Μαχόμενης Αλληλεγγύης», «ως ένδειξη αλληλεγγύης στους ιθαγενείς της Χιλής που αγωνίζονται για τη γη, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους απέναντι στα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και στην καταστολή του χιλιανού κράτους». «Με αυτή την πράξη ενώνουμε τη φωνή μας με τις υπόλοιπες φωνές αλληλεγγύης στην ιθαγενή πολιτική κρατούμενη Πατρίτσια Τρονκόσο, που βρίσκεται στη 10η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την ελευθερία της», είπε.

Οι «Πυρήνες εμπρηστικής αλληλεγγύης» ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό υποκαταστήματος της «Eurobank», στα Πετράλωνα, τα ξημερώματα της Κυριακής, ως «ένδειξη αλληλεγγύης στον φυλακισμένο αναρχικό Βαγγέλη Μποτσατζή, κατηγορούμενο για 3 εμπρησμούς σε κρατικούς-οικονομικούς στόχους, και στους τρεις καταζητούμενους συντρόφους για την ίδια υπόθεση». Χρησιμοποιώντας τη φράση «Εχουμε πόλεμο», η ομάδα επισήμανε ότι «οι διώξεις δεν θα σταματήσουν τις εμπρηστικές δράσεις και τις επαναστατημένες συνειδήσεις»."

από "Ελευθεροτυπία": http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=25251808