Εμπρησμός ΑΤΜ της εθνικής τράπεζας (Λευκωσία, 17/8/2008)

Από άρθρο στην "σημερινή" (http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=346015):

"Πυρπόλησαν με γκαζάκια ταμειακή μηχανή
ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Οι νυχτοβάτες δεν καταλαβαίνουν από αργίες και γιορτές. Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτόματη ταμειακή μηχανή υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 4.15 και αμέσως κλήθηκε στη σκηνή κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας που διενεργούν τις έρευνες.
Μετά από ενδελεχείς εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ήταν προϊόν κακόβουλης πράξης. Όλα δείχνουν ότι οι παράνομοι χρησιμοποίησαν μικρά δοχεία γκαζιού. Από τη φωτιά η αυτόματη ταμειακή μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι κατόρθωσαν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Στοιχεία – κλειδιά

Οι άνδρες του ΤΑΕ Λευκωσίας ψάχνουν από την πρώτη στιγμή τα αίτια του εμπρησμού, αλλά και στοιχεία-κλειδιά που θα τους οδηγήσουν στους δράστες. Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι αστυνομικοί συνέδεσαν τον τρόπο δράσης των νυχτοβατών με τις ενέργειες που διαπράχθηκαν από αναρχικά στοιχεία σε βάρος των γραφείων της ΕΔΕΚ στη λεωφόρο Βύρωνος, στη Λευκωσία, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε αναρχικοί χρησιμοποιώντας γκαζάκια έπληξαν το οίκημα του Κινήματος, το οποίο τότε χρησιμοποιείτο από παράρτημα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των πανελλήνιων κοινοβουλευτικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Οι ανακριτές δεν συνδέουν τις δυο υποθέσεις, αλλά μόνο τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι νυχτοβάτες.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο συλλήψεων τα μέλη του ΤΑΕ προσπαθούν αρχικά να ξεκαθαρίσουν τα πρώτα στοιχεία που έχουν εξασφαλίσει σχετικά με την υπόθεση και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε τελικά συμπεράσματα. Ήδη, η ανακριτική ομάδα έλαβε καταθέσεις από συγκεκριμένα άτομα που βρέθηκαν τυχαία στη σκηνή, ενώ οι αστυνομικοί αναμένουν τη σημερινή εργάσιμη ημέρα κατά την οποία θα επιδιώξουν να λάβουν καταθέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του υποκαταστήματος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το σκηνικό γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ενός - δυο ημερών. Αναφορικά με το ύψος των ζημιών, αυτό μέχρι στιγμής ακόμα δεν έχει υπολογιστεί, κάτι που θα γίνει προσπάθεια να συγκεκριμενοποιηθεί στις επόμενες ημέρες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: