Συμπλοκές και αποπομπή δημοσιογράφων στα δικαστήρια (Θεσσαλονίκη, 26/8/2008)



Μια αναφορά από το http://lesmarkpages.blogspot.com/2008/08/blog-post_1931.html

"περίπου 50 αναρχικοί φώναξαν συνθήματα υπέρ του διαβόητου κακοποιού και των ομοϊδεατών τους μελών της συμμορίας και συγκρούστηκαν μάλιστα και με την αστυνομία έξω από το δικαστικό μέγαρο. «Πολιτικοί, βιομήχανοι και εφοπλιστές, έρχονται κρεμάλες και απαγωγές», «Ο πόθος για τη λευτεριά είναι μεγαλύτερος από όλα τα κελιά» είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων, αναμένοντας τη μεταφορά στον ανακριτή του 27χρονου Πολύκαρπου Γεωργιάδη και του 28χρονου Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη, που μαζί με τον 40χρονο Ασημάκη Λαζαρίδη θεωρούνται ως μέλη του σκληρού πυρήνα της συμμορίας του Β. Παλαιοκώστα. Καθώς η ώρα περνούσε και αργούσε η προσαγωγή των κατηγορουμένων οι νεαροί άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό, καφέδες και πλαστικούς κώνους προς την αστυνομία, ενώ όταν έφτασε η κλούβα της αστυνομίας, συνοδευόμενη από ισχυρές δυνάμεις και άνδρες των ΕΚΑΜ, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη διασταύρωση των οδών Πολυτεχνείου και 26ης Οκτωβρίου. Εκεί οι αναρχικοί συγκρούστηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομία, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι νεαροί δεν είχαν -όπως συνηθίζεται- καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη. Από την οργισμένη αντίδρασή τους δεν γλίτωσαν ούτε τα συνεργεία των τηλεοπτικών καναλιών εναντίον των οποίων πέταξαν μπουκάλια και πέτρες."

Εν συντομία, κατά την άφιξη των 2 συντρόφων, δημιουργήθηκαν κάποιες συμπλοκές καθώς οι μπάτσοι εμπόδιζαν τους συγκεντρωμένους από το να πλησιάσουν. Αργότερα, πετάχτηκαν κάποια μπουκάλια νερού και καφέδες προς τους δημοσιογράφους ενώ καταστράφηκε μια κάμερα της ΕΤ3.

Σημείωση: Ο Πολύκαρπος και ο Βαγγέλης βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Σταυρακίου, στα Γιάννενα, και Δομοκού, αντίστοιχα, για συμμετοχή στην υπόθεση απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Γ. Μυλωνά. Περισσότερα στο http://anarcores.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: