Επίθεση με μολότοφ σε εφορία (Αθήνα, 10/5/2008)Από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=865570

Υλικές ζημιές στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση κατά της 'Δ Εφορίας στα Εξάρχεια. Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης ευθύνης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία":

"Η «Επιτροπή Σοφών για την καταστροφή και την ελευθερία», με προκήρυξη που έστειλε χθες βράδυ στην «Ε», αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στη Δ' Εφορία στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή. «Την εποχή που η ληστρική επίθεση του κράτους και των καπιταλιστών απέναντι στην κοινωνία οξύνεται με ολοένα και περισσότερο θράσος, την ώρα που η ακρίβεια απογειώνεται, την ώρα που δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την ώρα που ψηφίζεται αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα, η Ελλάδα είναι το κράτος με τους χαμηλότερους μισθούς και τις χαμηλότερες συντάξεις. Χιλιάδες κατασχέσεις γίνονται καθημερινά από τους νόμιμους ληστές και τοκογλύφους που λέγονται τράπεζες και εφορίες, ενώ παράλληλα διάφοροι Γκαργκάνες-Αλογοσκούφηδες-Καραμανλήδες, μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ χαμογελούν χαιρέκακα και ειρωνεύονται, λέγοντας ότι για την κατάσταση της οικονομίας φταίνε οι αυξήσεις στους μισθούς. Τη στιγμή που γίνεται η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή της νόμιμης ληστείας του κοσμάκη από το κρατικό συνονθύλευμα, επιλέξαμε να χτυπήσουμε την Εφορία, με σκοπό να αφήσουμε μόνο αποκαΐδια»."

Σύμφωνα με μια αναφοράεδώ, την ίδια μέρα μια άλλη ομάδα πυρπόλησε τα ΑΤΜ μπροστά από το ΠΑ.ΜΑΚ. στη Θεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=866384

Η αντιεξουσιαστική ομάδα "Επιτροπή σοφών για την καταστροφή και την ελευθερία" που ανέλαβε την ευθύνη της πράξης διαψεύδει φυσικά την ασφαλίτικη προπαγάνδα λέγοντας: «Στις 9-5-2008 επιτεθήκαμε στη Δ' Εφορία στα Εξάρχεια. Πρώτο μας μέλημα ήταν να απομακρύνουμε όσους εργάτες βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο εκτελώντας εργασίες ώστε να μην πάθει κανείς τίποτα. Τα περί μαχαιριού στο λαιμό της καθαρίστριας που ακούστηκαν στα ΜΜΕ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των επαγγελματιών συκοφαντών που διαρκώς παρουσιάζουν όσους αγωνίζονται ως αιμοσταγή τέρατα...».