Επίθεση στη δημοτική αστυνομία Ηλιούπολης (Αθήνα, 22/5/2008)

Από τα μμε: "Αναστάτωση και πανικός προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν μία ομάδα περίπου είκοσι ατόμων πραγματοποίησε επίθεση στο δημαρχείο Ηλιούπολης. Οι κουκουλοφόροι αιφνιδιάζοντας τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, έριξαν κόκκινη μπογιά και έσπασαν με πέτρες την πρόσοψη του δημαρχείου. Στη συνέχεια, κατέστρεψαν με ρόπαλα, λοστούς και μαχαίρια το αυτοκίνητο του δημάρχου Ηλιούπολης, αλλά και δύο υπηρεσιακά οχήματα της δημοτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση των νεαρών ήταν μία μορφή διαμαρτυρίας και ένδειξη συμπαράστασης σε δύο προφυλακισμένους αναρχικούς. Οι δράστες διέφυγαν πεζοί προς την κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, πετώντας προκηρύξεις κατά της δημοτικής αρχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν στην περιοχή εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών."

Ανάληψη ευθύνης που έφτασε στο directactiongr@yahoo.gr:

Eπιλέξαμε να επιτεθούμε στις 22 Μαϊου στην Δημοτική αστυνομία Ηλιουπόλεως και στο δημαρχείο της Ηλιούπολης ως ένδειξη αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους αναρχικούς Μ.Τσουραπά και Χ.Κοντορεβυθάκη, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού οχήματος της δημοτικής αστυνομίας στο Π.Φάληρο των οποίων η δίκη είναι στις 11 Ιουλίου.

Η δημοτική αστυνομία ως ένας ακόμα κατασταλτικός μηχανισμός επιφορτισμένος με την διατήρηση της ομαλής ροής της κατανάλωσης και το κυνήγι του λεγόμενου παραεμπορίου των μικροπωλητών διαφυλλάτει τα κέρδη των πολυκαταστημάτων ενώ αποτελεί έναν ακόμα θεσμό διαφύλαξης της μητρόπολης απο καθημερινές μικροπαραβατικές συμπεριφορές. Οι αντιλήψεις που συνέβαλλαν στην δημιουργία της θα είναι πάντοτε στόχοι για μας καθώς και οι εκφραστές τους. Η επίθεση στο δημαρχείο της Ηλιούπολης δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς ο συγκεκριμένος δήμος μέσω του πρώην δημοτικού συμβολού Αθανάσιου Κουρέτση προώθησε το πιλοτικό πρόγραμμα «ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς» στα χνάρια του αποτυχημένου προγράμματος της ΕΛ.ΑΣ «αστυνομικός της γειτονιάς».Ο πρώην μπάτσος που συμμετείχε στον Δήμο Ηλιουπόλεως ήθελε να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της αίσθησης ασφάλειας των πολιτών όπως αναφέρει στην εισήγηση του.Θα βρισκόμαστε πάντοτε στην αντίπερα όχθη και θα επιλέγουμε τον δρόμο της επίθεσης απέναντι στο «δόγμα ησυχίας,τάξης και ασφάλειας» που στηρίζεται σε ένα ολόκληρο σύστημα θεσμών και αντιλήψεων που διαιωνίζουν την υπάρχουσα πραγματικότητα.Η προσπάθεια τους για όξυνση της καταστολής καθώς και του ελέγχου της αξιοπρέπειας και της ζωής μας,θα βρίσκει πάντα μπροστά της την ένταση των επιθέσεων μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

ΜΑΡΙΟ ΤΣΟΥΡΑΠΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: