Συμπλοκές σε απόπειρα κατάληψης σχολείου (Ρόδος, 18/10/2008)

Βλ. και: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=916590

Συμπλοκές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια απόπειρας κατάληψης του Βενετόκλειου Λυκείου στη Ρόδο (το μόνο που δεν έχει καταληφθεί ακόμα), από δεκάδες μαθητές και μη-μαθητές. Ασφαλήτες συνέλαβαν αργότεα 3 παιδιά (οι 2 μαθητές του σχολείου), 16,17 και 18 χρονών, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος!

Με διώξεις απειλούνται ακόμα δεκάδες μαθητές που αποτελούν μέρος του τελευταίου κύματος καταλήψεων εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα (πάνω από 400 σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ). Σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγεωργίου απειλεί μαθητές, γονείς και δασκάλους πως "η κατάληψη αποτελεί ποινικό αδίκημα"), ζητώντας από τους τελευταίους να ασκήσουν πίεση, ενώ ένας ακόμη 30χρονος διώκεται για βανδαλισμούς σε υπό κατάληψη σχολείο στην Καλαμάτα.

* άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα «για διακοπή και διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας» σχετικά με τις καταλήψεις, ενώ αντίστοιχα, ποινικό αδίκημα, αυτό της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων (αρ. 360 του Π.Κ.), συνιστά η στάση των γονέων που δεν αποτρέπουν τους μαθητές από αυτές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μ'αρέσει ρε παιδιά η αντικειμενικότητά σας. Οι συλλήψεις έγιναν αφού ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΙ επιτέθηκαν με μολότωφ, κατά την διάρκεια προσπάθειας κατάληψης (με το ζόρι δηλαδή) στις 10 η ώρα το βράδι. Ρε γαμώ την προοδευτικότητά σας και σεις γρανάζια της μηχανής θέλετε να γίνετε.

directactiongr.blogspot.com είπε...

αντικειμενική και προοδευτική είναι η ελευθεροτυπία. τέλος. Στο μπλογκ καταγράφονται αναφορές σχετικά με ενέργειες άμεσης δράσης, κατά προτίμηση από μέηλ και εναλλακτικές πηγές, αλλά όταν δεν υπάρχει (όπως στην περίπτωση αυτή) μπαινει καποια αναφορα απο τα ΜΜΕ (την "Καθημερινή" στην περίπτωση). Λες τώρα: "εξωσχολικοί επιτέθηκαν με μολότωφ κατά την διάρκεια προσπάθειας κατάληψης", εξωσχολικοί δηλαδή; μπάτσοι; νοικοκυραίοι; φασίστες; νεολαίοι; τί; επιτέθηκαν σε ποιόν; σε μαθητές; σε μπάτσους; στο σχολείο; στο ποδόσφαιρο; μέσα σε 5 σειρές έχεις δυομισι μπινελίκια και Τ Ι Π Ο Τ Α που να ξεκαθαρίζει έστω και ελάχιστα το ζήτημα... Και καταλήγεις πού; στο ότι καλά κάναν και γίναν συλλήψεις; Στο ότι θες να συνουσιαστείς με την προοδευτικότητά μας; στο ότι "θέλουμε να γίνουμε γρανάζια της μηχανής";

πφφφ