Εμπρησμός τράπεζας στη Τριανδρία και ανάληψη ευθύνης (Θεσσαλονίκη, 29/10/2008)

η φωτογραφία είναι από τα μμε (www.zougla.gr), ενώ το κείμενο στάλθηκε μέσω e-mail στο directactiongr@yahoo.gr:


Το βράδυ της Τρίτης 28ης Οκτωβρίου την ώρα που πήγαινε για ύπνο η εορταστικά ντυμένη εθνική μιζέρια, επιλέξαμε για να κάνουμε στάχτη άλλη μια εθνική, την Εθνική Τράπεζα επί της οδού Βενιζέλου στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Προσπερνώντας γρήγορα τη ρητορική της κυριαρχίας περί κρίσης του χρηματοπιστωτικού-τραπεζικού συστήματος και την ανάδυση ενός νέου «σοσιαλισμού», οι στάχτες που αφήνουμε πίσω μας βροντοφωνάζουν πως οι μηχανισμοί της εκμετάλλευσης δεν καταρρέουν μόνοι τους. Εξάλλου ζημιωμένες από τις εκάστοτε κρίσεις δε βγαίνουν ποτέ οι συμμορίες των μεγαλολήσταρχων τοκογλύφων που αιώνες τώρα συσσωρεύουν πλούτο και εξουσία αλλά οι μάζες των καταπιεσμένων. Αρκεί να αναλογιστούμε τα εκατομμύρια των νεκρών που άφησε πίσω του ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος για να ανακάμψει το υπέροχο καπιταλιστικό σύστημα από το Κραχ του '29.

Όμως, απέναντι στους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς που γονατίζουν ο ένας μετά τον άλλο, ορθώνουν το ανάστημά τους οι απανταχού εξεγερμένοι. Απέναντι στους μισθωτούς σκλάβους που αγωνιούν για τις καταθέσεις τους στέκονται με αξιοπρέπεια οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Γιώργος Βούτσης – Βογιατζής που βρίσκονται φυλακισμένοι για την επιλογή τους να απαλλοτριώσουν λίγα από όσα κλέβουν καθημερινά οι τράπεζες. Απέναντι στη γενικευμένη απάθεια και εθελοδουλία ξεδιπλώνεται η επαναστατική δράση.

Κλείνοντας, δεχόμαστε τις ευχαριστίες της Ε.Τ για τη βοήθειά μας να ελαττώσει τα υποκαταστήματά της ώστε να ανταπεξέλθει στην κρίση.

ΥΓ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επιθετικές προς το υπάρχον δράσεις δεν αξιώνουν ούτε προαπαιτούν την ύπαρξη συντρόφων στη φυλακή ή σε συνθήκες φυγοδικίας. Βεβαιώνουμε παρόλα αυτά ότι όσο παρατείνεται το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας του Η. Νικολάου, Δ. Συριανού και Κ. Χάλαζα, η οργή μας μεγαλώνει με ότι αυτό συνεπάγεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Απέναντι στους μισθωτούς σκλάβους που αγωνιούν για τις καταθέσεις τους στέκονται με αξιοπρέπεια οι σύντροφοι..."
Και εγω και πολλοι αλλοι, η πλειοψηφια της κοινωνιας, συντροφοι και μη, ειμαστε ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να δουλευουμε για να ζησουμε (και ας μην εχουμε καταθεσεις να αγωνιουμε). Δηλαδη θελετε να μας πειτε οτι τοποθετειτε τους δυο συντροφους απεναντι σε ολους εμας, ακομα και αυτους που ρισκαρουμε τα παντα για αυτους? Καλυτερα να ντρεποσασταν και ευτυχως που κατι τετοια τα πιστευουν ελαχιστοι και, κυριως, οχι οι φυλακισμενοι συντροφοι....