Κάποιες δράσεις στις απεργιακές πορείες (Αθήνα, Βόλος, Μυτιλήνη, 21/10/2008)

Μια σύντομη καταγραφή κάποιων δράσεων στη διάρκεια των πορειών για τη, 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εν όψει της γενικής δυσφορίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στα πλαίσια της απεργίας, παρέμειναν κλειστά τα περισσότερα σχολεία, τράπεζες, κρατικές υπηρεσίες, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν και τα δρομολόγια της ολυμπιακής, του μετρό, του τραμ, των τρόλει και των αστικών.

Στην Αθήνα: Στο ξεκίνημα της πορείας διαδηλωτές μπήκαν σε τράπεζα που παρέμενε ανοιχτή, κι αφού έβγαλαν τους υπαλλήλους έξω, προκάλεσαν ζημιές και την πυρπόλησαν με μολότοφ. Στη διάρκεια της πορείας, σπάστηκαν αρκετά αντικλεπτικά μηχανήματα από πολυτελή καταστήματα ενώ μια ομάδα απαλλοτρίωσε βιβλία από τον "Ιανό" που παρέμενε ανοιχτός, τα περισσότερα από τα οποία μοίρασε σε διαδηλωτές. Διμοιρίες των ΜΑΤ που επιτέθηκαν στην πορεία απωθήθηκαν από μπλοκ λιμενεργατών μετά από συμπλοκές σώμα με σώμα, ενώ αργότερα εντοπίστηκαν ΜΑΤάδες μέσα στο άσυλο, στα Προπύλαια, που επιτέθηκαν με δακρυγόνα σε διαδηλωτές όταν αυτοί επιχείρησαν να τους διώξουν. Μπροστά στο κοινοβούλιο, ΜΑΤάδες απέκλεισαν το δρόμο της πορείας, ενώ δημιουργήθηκαν συμπλοκές με φοιτητικά μπλοκ που κινήθηκαν προς τα ΜΑΤ.

Ενημέρωση στο ιντυμίντια από "κόκκινους αντιρεπόρτερ": http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=917534

Στο Βόλο, (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=917682), υπάρχει αναφορά πως σπάστηκαν κάμερες τραπεζών.

Στην Μυτιλήνη στη διάρκεια της πορείας βάφτηκαν κάμερες επιτήρησης από διαδηλωτές. Ενημέρωση στο ιντυμίντια από "προλετάριους χωρίς αυταπάτες"

Δεν υπάρχουν σχόλια: