Βανδαλισμοί στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων (Τρίκαλα, 16/10/2008)



Άγνωστοι έκοψαν τα κάγκελα παραθύρου, αφαίρεσαν χρήματα κα προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο

Ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου και αφαίρεση χρημάτων από το γραφείο του Διευθυντή ήταν ο προχθεσινός απολογισμός της εισόδου αγνώστων ατόμων στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων, οι οποίοι αφού παραβίασαν με λοστούς παράθυρο του σχολείου έκαναν γυαλιά καρφιά γραφεία και χώρους του σχολείου.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης μετά τις 10 η ώρα την στιγμή που έφυγε από το σχολικό συγκρότημα ο επιστάτης του σχολείου.
Άγνωστοι δράστες έκοψαν με ψαλίδι για σίδερα τα κάγκελα ενός παραθύρου που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σχολείου και αφού έσπασαν τα τζάμια μπήκαν στο σχολείο. Επόμενη κίνηση τους ήταν να παραβιάσουν την πόρτα της Διεύθυνσης και σύμφωνα με μαρτυρίες να αφαιρέσουν χρήματα από τα συρτάρια του γραφείου.
Επίσης οι άγνωστοι δράστες έσπασαν την σιδερένια πόρτα του γραφείου των καθηγητών και έβγαλαν από μέσα γραφεία και σιδερένιες ντουλάπες τις οποίες τοποθέτησαν μπροστά στις πόρτες του σχολείου.

Επίσης το κενό που είχαν αφήσει στο παράθυρο φρόντισαν να το κλείσουν με τέσσερα βαριά θρανία και κάδους σκουπιδιών ώστε αν κάποιος τους είχε καταλάβει να μην μπορεί να μπει στο σχολείο. Όμως οι δράστες πιάστηκαν στην δική τους φάκα.
Όπως αναφέρει το προσωπικό του σχολείου οι διαρρήκτες δεν μπόρεσαν πιθανόν να βγουν από την τρύπα που είχαν ανοίξει στο παράθυρο και αναγκάστηκαν να κόψουν τα κάγκελα ενός άλλου παραθύρου στον 1ο όροφο, από όπου και πήδηξαν στο προαύλιο και έφυγαν ανενόχλητοι.

Κάποιοι αναφέρουν ότι, αυτοί που προκάλεσαν τις ζημιές ήταν ανήλικοι μαθητές και εξωσχολικοί οι οποίοι πιθανόν να είναι η ίδια παρέα που είχε επιτεθεί στο παρελθόν στον επιστάτη του σχολείου, προκαλώντας του σωματικά τραύματα και καταστρέφοντας ολοσχερώς το αυτοκίνητο του.

Χθες το σχολείο έμεινε κλειστό και δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα καθώς ήταν αναγκαίο να μείνει ο χώρος όπως είχε προκειμένου να κάνει σωστά την δουλειά της η Αστυνομία Τρικάλων και το Τμήμα της Σήμανσης, το οποίο έψαξε για αποτυπώματα ώστε να βρει τους ενόχους.

Σημειώνεται ότι, κανένας μαθητής του σχολείου δεν επιβεβαιώνει ότι οι διαρρήκτες σχετίζονται με παιδιά από το 4ο Γυμνάσιο. Επίσης η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει κάποια σχέση με κατάληψη μαθητών του 4ου Γυμνασίου ή αποχή από τα μαθήματα. Υπάλληλοι του σχολείου επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε κάποια ενέργεια για κατάληψη ή αίτημα προς την Διεύθυνση του σχολείου.

Γ.Μ., Τρικαλινά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: