Κάτοικοι ξηλώσαν κεραίες κινητής στο Γκύζη (Αθήνα, 19/10/2008)

Αναδημοσιεύεται το κείμενο ενός κατοίκου στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=916758

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις μπασκέτες της οδού Κυπριανού στο Άλσος Πολυγώνου η Συνέλευση κατοίκων Γκύζη στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 150 κάτοικοι από Γκύζη Πολύγωνο και γύρω περιοχές..

Οι κάτοικοι υλοποίησαν την απόφαση που είχε παρθεί στην προηγούμενη συνέλευση κατοίκων και προχώρησαν στην καταστροφή-απενεργοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Ταράτσα της πολυκατοικίας στην οδό Κυπριανού.Φωνάζοντας συνθήματα όπως ʽΚαρκίνος και Κεραία πηγαίνουνε παρέαʼ ,ʽΌτι δεν Βγαίνει Κατεβαίνειʼ και ʽΑν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακέςʼ οι κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία και προχώρησαν στην καταστροφή άλλης κεραίας σε ταράτσα πολυκατοικίας κοντά στην οδό Κυπριανού.

Συνεχίστηκε πορεία μέχρι την πλατεία Γκύζη όπου έγινε έφοδος σε δυο πολυκατοικίες για να ελεγχθεί εάν υπήρχαν και εκεί κεραίες αφού οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει την συγκεκριμένη άδεια.Η αστυνομία παρακολούθησε και δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους που πάντως φάνηκαν αρκετά αποφασισμένοι για να μην μασήσουν αν γινόταν κα΄ποια κίνηση από την πλευρά τους.

20 χρόνια είχε να γίνει οτιδήποτε από κατοίκους Του Γκύζη Πολυγώνου και κανείς δεν περίμενε τόσο κόσμο και τέτοιο παλμό.

Την επόμενη Κυριακή κανονίστηκε νέα λαϊκή συνέλευση πάλι στις μπασκέτες της οδού Κυπριανού ενώ θα γίνουν και οι σχετικές κινήσεις για να προπαγανδιστούν σοβαρά τα όσα έγιναν σήμερα!

Ήταν γιορτή πραγματικά.


Το κάλεσμα για τη συνέλευση μπορεί να βρεθεί στο: http://indy.gr/analysis/syneleysi-kata-ton-kerain-kinits-tilefonias-stoy-gkizi-tin-kyriak-19-10
Σημείωση: Υπολογίζεται ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας (κυρίως για κινητά "τρίτης γενιάς") που έχουν τοποθετηθεί στην Αττική ξεπερνούν τις 3.500, ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα, τις 8.000. Πολλές απ' αυτές είναι καμουφλαρισμένες ως θερμοσίφωνες ή καμινάδες, καθώς υπάρχει επισήμως ένα κενό σχετικά με την νομιμότητα και την ασφάλεια λειτουργίας τους. Σε νομικό επίπεδο η υπόθεση βρίσκεται κάπου μεταξύ συμβουλίου επικρατείας και εφετείου εδώ και καιρό, ενώ οι υπάρχουσες κεραίες παίρνουν συνεχώς παράταση λειτουργίας, πάντως τα τρέχοντα όρια στην Ελλάδα (900 και 1.800 MHz), είναι αυτή τη στιμή μέχρι και 100 φορές υψηλότερα από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, οι κάτοικοι συντονίζονται μέσα από ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις και πραγματοποιούν συλλογικές ανοιχτές δράσεις ενάντια στις κεραίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: