Εμπρησμός σε εταιρία επινοικίασης εργαζομένων (Αθήνα, 3/10/2008)

Αναδημοσίευση από "ελευθεροτυπία" (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=21397408):

Οι «Εχθροί της εργασίας» ανέλαβαν, με κείμενό τους στην «Ε», την ευθύνη για το εμπρηστικό χτύπημα που έγινε το βράδυ της Τρίτης, στα γραφεία της εταιρείας «Προσωρινή Απασχόληση Adecco», στο Χαλάνδρι.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο: «Η εταιρεία αυτή λειτουργεί ως ενοικιαστής εργατικού προσωπικού σε τρίτους. Αποτελεί δηλαδή τον άμεσο εργοδότη "δανεικών" εργαζομένων, τους οποίους νοικιάζει με αμοιβή μικρότερη αυτή των μόνιμων, ως επί το πλείστον ανασφάλιστους, χωρίς τη δυνατότητα ίδρυσης σωματείων, υπό τη συνεχή απειλή απόλυσης, γνωστής και ως "διακοπή ενοικίασης".

Οσο το καπιταλιστικό θαύμα θα φανερώνεται στις ξεδιάντροπες αξιώσεις των αφεντικών επιφυλάσσοντας ολοένα και χειρότερες εργασιακές συνθήκες, αυτό που πρέπει τώρα και περισσότερο επιτακτικά από ποτέ να αρνηθούμε και να καταστρέψουμε, δεν είναι άλλο από την ίδια την ύπαρξη της εργασίας».

«Εχοντας διαχυθεί σε κάθε σημείο του χωροχρόνου, η οικονομία αποφάσισε να μη σχολάσουμε ποτέ. Οι σχέσεις μας, οι κουβέντες μας, οι συνήθειες, ακολουθούν τις προσταγές του εμπορεύματος: παραγωγή-κατανάλωση-θάνατος.

Από τις δολοφονίες των εργατών που τα αφεντικά με κυνισμό αποκαλούν εργατικά ατυχήματα (το αίμα των οκτώ νεκρών εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος δεν θα ξεχαστεί) μέχρι τη μιζέρια των ψευδαισθήσεων για εργασιακή ανέλιξη και καταξίωση (η ηλιθιότητα κάποιων ρουφιάνων υπαλλήλων που προσπάθησαν να εμποδίσουν μαζική απαλλοτρίωση προϊόντων σε super market στους Αμπελόκηπους καταντάει επικίνδυνη), κυριαρχεί ο θάνατος», προσθέτουν.

«Εμείς όμως αποφασίζουμε να ζήσουμε. Επίθεση στην εργασία σημαίνει επίθεση σε κάθε σχέση που κουβαλάει το πτώμα της διαμεσολάβησης, της ανταλλαγής, του διαχωρισμού. Σημαίνει επίθεση στην αλυσίδα παραγωγής των εκβιασμών, του φόβου, της κατάθλιψης. Η συνολική ανατροπή του υπάρχοντος περνάει από μέσα μας και βαδίζει καταπάνω τους. Γκρεμίζοντας τα πάντα. Για να τελειώνουμε οριστικά με την υπόθεση της εργασίας», αναφέρουν και καταλήγουν: «Λευτεριά στον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, που στις 25/9 εξετάστηκε η παράταση της προφυλάκισής του για την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη πέρσι τον Οκτώβρη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: